hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bloomberg: Enerji krizi Almanya'ya 1 trilyon dolara mal olacak

    Bloomberg: Enerji krizi Almanyaya 1 trilyon dolara mal olacak
    expand

    Bir araştırmaya göre Berlin'in hızla artan enerji maliyetleriyle mücadele için yaptığı harcama şimdiden 270 milyar doları aştı ancak Bloomberg bunun yaklaşık 4 kadar maliyetli olacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg, birincil araştırma servisine atıfta bulunarak, Almanya'nın enerji krizi nedeniyle ortaya çıkan riskler ve zorluklarla başa çıkmak için 2030 yılına kadar 1 trilyon dolardan fazla tahsis etmesi gerekeceğini söyledi.

    Almanya'nın ağ düzenleyicisi ve düşünce kuruluşu Agora Energiewende tarafından sağlanan verilere göre, ülkenin mevcut tüketiminden güç talebindeki yaklaşık yüzde 30'luk artış, 2030 yılına kadar kurulması öngörülen yeni kapasitenin yaklaşık 250 gigawatt'ına ulaşacak.

    Ülkede maliyetlerin, elektrik şebekelerinin modernizasyonuna yönelik yatırımları, nükleer ve kömür santrallerinin planlı bir şekilde devre dışı bırakılması gibi sonuçları olabilir.

    Almanya hükümetinin elektrikli araç ve ısıtma sistemlerinde artan taleple karşı karşıya kalacağı bildiriliyor. Ayrıca, Alman makamları iklim taahhütlerini yerine getirmekle yükümlü.

    GEÇİŞ İÇİN İDDİALI PLAN

    Bloomberg analistlerine göre, planlanan geçişin ayrıca her gün 43 futbol sahasına eşdeğer güneş panelleri ve 1.600 ısı pompası kurulumunu gerektirmesi bekleniyor. Bunun da ötesinde, ülkenin iddialı planı, her hafta 27 yeni karada ve dört açık denizde rüzgar çiftliği kurulmasını gerektiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu ayın başlarında, Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Bruegel, bölge artan enerji maliyetlerinden sarsılmaya devam ederken, AB ülkelerinin destek önlemlerine yaklaşık 800 milyar Euro (yaklaşık 846 milyar dolar) ayırdığını bildirdi.

    Analize göre, artan elektrik maliyetlerini karşılamalarına yardımcı olmak için hane halkı ve işletmelere sübvansiyon için 681 milyar Euro tahsis edildi. Almanya'nın yaklaşık 270 milyar euro ayırarak Bruegel'in harcama tablosunun zirvesinde yer aldığı ve sonraki en yüksek üç ülke olan İngiltere, İtalya ve Fransa'nın her birinin yaklaşık 150 milyar euro harcadığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow