hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BlackRock CEO'sundan Fed tahmini

    BlackRock CEOsundan Fed tahmini
    expand

    BlackRock CEO'su Larry Fink, Fed'in faiz oranlarını kaç kez daha artıracağına dair bir tahminde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BlackRock CEO'su Larry Fink, "Sanırım iki ila üç oran artışı daha yapacağız. Bunun nedeni, özellikle kısa vadede faiz oranlarının yükselmesi gerektiğine inanıyorum çünkü daha katı bir enflasyona sahibiz." dedi.

    FOX Business'tan Liz Claman ve Charlie Gasparino'ya konuşan Fink, son bankacılık krizi hakkında da bilgi verdi. BlackRock CEO'su, " Büyük ABD bankacılık sistemi her zamanki kadar güçlü ve bence önlerinde büyük bir küresel koşu var. Çok iyi konumlanmışlar. Küçük bölgesel bankalar açısından, işlerini gerçekten zorlaştırabilecek birçok konu var." dedi.

    Fink'e bazı orta ölçekli, topluluk bankaları veya bölgesel bankalar arasındaki olası sorunlar soruldu.

    Fink. "Mevduat için çok daha yüksek oranlar ödemek zorunda kaldıklarından ve oranların çok daha düşük olduğu 2020, 2021'de varlıkları yoğun bir şekilde biriktiğinden, kesinlikle gelir tablolarında gerçek sorunlar gösterecek birkaç banka daha olabilir. tahvil portföylerinde büyük kayıplar var" diye açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fink'e göre, küçük ve bölgesel bankalar tarafından önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklanması planlanan üç aylık kazanç raporları potansiyel olarak daha fazla banka için tetikleyici olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow