hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Black Friday ne zaman 2019? ‘Muhteşem Cuma’ veya ‘Efsane Cuma’ hangi gün?

    Black Friday ne zaman 2019 ‘Muhteşem Cuma’ veya ‘Efsane Cuma’ hangi gün
    expand

    2019 Black Friday indirimleri için çok kısa bir süre kaldı. Dünyada ‘Kara Cuma’ ülkemizde ise “Muhteşem Cuma’ ve ‘Efsane Cuma’ isimleriyle alışveriş tutkunlarının heyecanla beklediği indirimler gerçekleşiyor. Peki, Black Friday ne zaman, Kara Cuma hangi gün?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Black Friday’in hangi güne denk geldiği bir süredir indirimleri bekleyen alışverişseverler tarafından araştırılıyor. Oyun, teknoloji, kıyafet ve daha birçok alanda indirim gününün yaşanacağı Black Friday her yıl kasım ayı içerisine denk geliyor.

    2019 BLACK FRİDAY NE ZAMAN?

    Her yıl kasım ayının son cuması idrak edilen Black Friday 2019 yılında 29 Kasım’a denk geliyor. Yani 29 Kasım 2019 Cuma günü Kara Cuma indirimlerinin olacağını gün olacak.

    BLACK FRİDAY TARİHİ

    Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O gün de, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow