hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'ın adaylıktan çekilmesi petrol fiyatlarına nasıl yansıdı?

    Bidenın adaylıktan çekilmesi petrol fiyatlarına nasıl yansıdı
    expand

    ABD Başkanı Joe Biden'ın ikinci bir dönem için aday olmayacağını açıklamasının ardından petrol fiyatlarında düşüş yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent ham petrolü 58 sent veya %0,7 düşüşle 82,05 dolara geriledi. ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli kontratları ise 51 sent düşüşle 79,62 dolardan işlem gördü.

    PETROL FİYATLARININ SEYRİ

    Brent Ham Petrol: 58 sent veya %0,7 düşüşle 82,05 dolar/varil.
    WTI Ham Petrol: 51 sent düşüşle 79,62 dolar/varil.

    Geçtiğimiz ay Brent petrolü nispeten istikrarlı bir seyir izleyerek varil başına 82 ila 88 dolar arasında dalgalandı.

    PİYASA BEKLENTİLERİ VE MERKEZ BANKASI

    ABD Merkez Bankası'nın (FED) 30-31 Temmuz'da politikasını gözden geçireceği belirtiliyor. Yatırımcılar faiz oranlarının korunmasını beklerken, Eylül ayında olası bir indirim işareti de bulunuyor.

    BİDEN'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİN ETKİSİ

    Başkan Biden'ın yeniden seçilme teklifinden vazgeçmesi, petrol piyasaları üzerinde büyük bir etki yaratmadı. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı destekleyeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UZMAN GÖRÜŞLERİ

    DBS Bank enerji ekibi lideri Suvro Sarkar, ABD başkanının petrol üretimini etkileme kabiliyetinin abartıldığını belirterek, Biden yönetiminin iklim değişikliği politikalarına rağmen ABD petrol üretiminin rekor seviyelere ulaştığını vurguladı. Sarkar, Trump'ın başkanlığının, elektrikli araç karşıtı duruşu göz önüne alındığında, ABD'de petrol talebini artırabileceğini ekledi.

    IG analisti Tony Sycamore ise, piyasaların OPEC+ üretim kesintilerinden elde ettiği desteğin bir kısmının bu gelişmeyle telafi edilebileceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow