hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Benzine beklenen indirim geldi! İşte güncel fiyatlar...

    Benzine beklenen indirim geldi İşte güncel fiyatlar...
    expand

    Çin ve ABD’de üretim faaliyetlerindeki yavaşlama, petrol talebine yönelik endişeleri artırdı. Bu gelişmelerle birlikte petrol fiyatları küresel piyasalarda 73 doların altına geriledi. Libya’da durdurulmuş olan petrol üretiminin yeniden başlaması da fiyatları desteklemekte etkisiz kaldı. Bu gelişmeler doğrultusunda akaryakıt fiyatları yeniden güncellendi ve dün geceden itibaren benzinde yapılan indirim pompaya yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel talebin zayıf seyretmesi ve arz fazlası endişeleri petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Hafta boyunca sert satışlar nedeniyle petrol değer kaybetti. OPEC+’nın yılın dördüncü çeyreğinde planlanan üretim artışını durdurma kararı, kısa süreli bir fiyat artışı getirse de kalıcı olmadı. Libya'nın üretime tekrar başlaması ise fiyatların aşağı yönlü baskılanmasına neden oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin (EIA) verilerine göre, geçtiğimiz hafta ABD'nin ham petrol stokları 6,9 milyon varil azaldı.

    İTHALATTA HIZLANMA SİNYALİ YOK

    StoneX analisti Fawad Razaqzada, son verilerin Çin, Avrupa veya Kuzey Amerika’daki ithalat talebinde belirgin bir artış göstermediğini belirterek, petrol piyasasının önceki aylardaki beklentilere göre daha gevşek bir görünüme sahip olabileceğine işaret etti.

    “ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

    Chicago merkezli petrol danışmanlık şirketi Ritterbusch and Associates, OPEC+’nın petrol fiyatlarını desteklemeye yönelik kararlılığının, OPEC dışı üreticilere karşı uzun süredir devam eden pazar payı kaybıyla sınandığını ve bu durumun alışılmadık derecede zorlu bir süreç olduğunu değerlendirdi. Daha düşük fiyatlandırmanın getirdiği dolaylı gelir kaybı, OPEC’in kilit üreticileri arasında bütçe endişelerini artırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BENZİNDE İNDİRİM POMPAYA YANSIDI

    Küresel petrol fiyatlarındaki düşüş, araç sahiplerine olumlu yansıdı. Benzin fiyatlarında 1 lira 83 kuruşluk bir indirim yapıldı ve bu indirim gece yarısından itibaren geçerli oldu.

    İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
    Güncel akaryakıt fiyatları

    İstanbul Anadolu Yakası
    Benzin fiyatı: 41,36 TL
    Motorin litre fiyatı: 43,16 TL

    İstanbul Avrupa Yakası

    Benzin fiyatı: 41,48 TL
    Motorin litre fiyatı: 43,23 TL

    Ankara

    Benzin litre fiyatı: 41,79 TL
    Motorin litre fiyatı: 43,64 TL

    İzmir

    Benzin litre fiyatı: 42,24 TL
    Motorin litre fiyatı: 44,14 TL

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow