hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedelli askerlik ücreti ne olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gözler bedelli askerlik ücretinde. Bedelli askerlik ücreti memur aylık katsayısına göre belirlendiği için enflasyon rakamlarının netleşmesi ile rakamda yeniden şekillenecek. Peki mevcutta 182 bin 609 TL olan ücretin ne kadar olması bekleniyor. Başvuru süreci nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve emeklilere zam oranlarını netleşmesinin ardından gözler bedelli askerlik ücretlerine çevrildi. Bedelli askerlik ücreti de memur aylık katsayısına göre yeniden belirleniyor.

    Bu nedenle yeni oranlara bakılarak yapılan hesaplamaya göre rakamın 182 bin 609 TL’den, 217 bin 870 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

    Bedelli askerlik ücreti ne olacak

    Peki nihai rakam ne zaman netleşecek? Sonrasında bedelli askerlik ücreti ödemeleri ile ilgili süreç nasıl işleyecek?

    Öncelikle, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın memur aylık katsayısı değişikliğini belirlemesinin ardından nihai ücret tutarı belli olacak. Bunun için de "mali ve sosyal haklar” genelgesinin yayımlanması bekleniyor.

    Bedelli askerlik ücreti ne olacak

    Ve ardından başvuru süreci başlayacak. Ücretler netleşince başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, defterdarlıklar veya malmüdürlüklerine T.C. kimlik numarası beyan ederek yatırabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow