hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedelli askerlik ne kadar olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Temmuz ayı memur maaşlarında enflasyon farkına göre artışın yapılacağı ay. Yeni memur maaşları netleşince bazı ücretler de netleşecek. Onlardan biri bedelli askerlik ücreti. Yeni ücret ne kadar olacak? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedelli askerlik tutarı, geçmişte yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlenmişti.

    2024 yılı temmuz ayında geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belli olacak.

    6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur maaşı zammının ardından bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.

    Bedelli askerlik ne kadar olacak

    Ocak-Haziran 2024 dönemi için bedelli askerlik ücreti 182 bin TL olarak belirlenmişti. Temmuz-Aralık döneminde ise bu ücret, memur maaşlarına yapılan zam oranlarına göre yeniden belirlenecek. 3 Temmuz tarihinde haziran enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon oranı belli olacak.

    Bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarının katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Başvuru şartlarını taşıyan kişiler, bedelli askerlik ücretini peşin olarak kamu bankalarından defterdarlıklar veya malmüdürlükleri aracılığıyla ödeyebiliyorlar. Başvurular hem askerlik şubelerinden hem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

    Bu arada Milli Savunma Bakanlığı’ndan da bedelli askerlik başvurusu yapacaklara önemli bir duyuru geldi. Bakanlık, 1 Temmuz'da güncellemeyi hatırlattı "mevcut bedel üzerinden bedelliye başvuracakların 28 Haziran’da kadar müracaat ödeme işlemlerini tamamlamalılar" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow