Bakan Şimşek'ten heyecanlandıran paylaşım! Türkiye gri listeden çıktı mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek resmi sosyal medya hesabından Türk bayrağı emojisi ve başardık mesajı paylaştı.
FATF toplantısı için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaştı.
Kuruluşun 3 yılda bir açıkladığı liste bugün güncellendi. FATF, Türkiye'yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı.
Türkiye, Meclis'te kabul edilen kripto para düzenlemesi ile birlikte FATF'in belirlediği 40 standardın tamamını sağlamış oldu.
FATF'tan bir heyet geçen ay, Türkiye'nin kara para ile mücadele ve yasa dışı finansmanın önlenmesine ilgili uygulamalarını yerinde değerlendirme için ülkeyi ziyaret etmişti.
TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKTI MI?
FATF toplantısı için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaşması Türkiye'nin gri listeden çıkışı olarak değerlendirildi.
Başardık 🇹🇷
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) June 28, 2024
GRİ LİSTE NEDİR?
Gri liste, Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force - FATF) tarafından oluşturulan ve kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede yetersiz kalan ülkeleri belirlemek amacıyla kullanılan bir listedir. Bu listeye alınan ülkeler, FATF'nin belirlediği uluslararası standartları tam olarak karşılamayan ve finansal sistemlerini daha güvenli hale getirmek için ek önlemler alması gereken ülkeler olarak görülür.
Gri listeye alınan ülkeler, FATF'nin gözlemine tabidir ve belirli bir süre içinde gerekli iyileştirmeleri yapmaları beklenir. Bu süreçte, FATF tarafından izlenirler ve belirtilen eksiklikleri gidermek için düzenli olarak raporlar sunarlar. Gri listeye alınmak, genellikle o ülkenin uluslararası finansal ilişkilerinde olumsuz etkiler yaratabilir, çünkü diğer ülkeler ve uluslararası finansal kurumlar bu ülkelerle iş yaparken daha dikkatli davranır ve ek önlemler alabilirler.
Gri liste, FATF'nin ülkeleri kara para aklama ve terörizmin finansmanına karşı daha etkin önlemler almaya teşvik eden önemli bir aracıdır. Bu listeye dahil olan ülkeler, genellikle finansal sistemlerini iyileştirmek için yoğun bir şekilde çalışır ve FATF'nin belirlediği standartları karşılamaya gayret ederler.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altından çıkış, konuta yatırım getirdi! 2024'ün karnesi ve 2025 beklentileri
Dünyanın en değerli otomobil üreticileri açıklandı! 2 Türk Şirketi de listede
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi mevduat faizlerinde son durum! 100 Bin ve 500 Bin TL'nin Getirisi Ne Kadar?
Türkiye'nin en çok konut satılan ilçesi belli oldu! 67 ili geride bıraktı...
ŞOK 22-28 Ocak 2025 Aktüel Ürünler Kataloğu Yayınlandı!