hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Gelecek yıl 10'lu seviyelere düşebilir

    Bakan Şimşekten enflasyon açıklaması: Gelecek yıl 10lu seviyelere düşebilir
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da Chatham House düşünce kuruluşunun düzenlediği bir etkinlikte açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da Chatham House düşünce kuruluşunun düzenlediği bir etkinlikte Türkiye'nin enflasyonla mücadelede sürdürülebilir ve güçlü bir dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduğunu belirtti. Şimşek, enflasyonun bu yıl düşük 40'lı veya yüksek 30'lu seviyelere, gelecek yıl ise orta onlu seviyelere ve bir sonraki yıl tek haneli seviyelere gerileyebileceğini ifade etti.

    Şimşek, piyasa oyuncularının da oluşturulan programa olan güvenlerinin arttığını ve enflasyonu düşürme hedefine ulaşabileceklerine inanmaya başladıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin neden BRICS'e üye olmadığı sorusuna yanıt olarak, Türkiye'nin ana ortağının Avrupa Birliği (AB) olduğunu ve AB'den ayrılamayacaklarını belirtti.

    Şimşek'in Londra'daki temasları, JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında devam ediyor ve bu görüşmelerde yüzlerce yatırımcıyla bir araya geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow