hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek: KOBİ'ler için yurt dışından 2,3 milyar dolarlık kaynak sağlandı

    Bakan Şimşek: KOBİler için yurt dışından 2,3 milyar dolarlık kaynak sağlandı
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla bu yıl KOBİ'lere ve ihracatçılara yönlendirilmek üzere yaklaşık 2,3 milyar dolar kaynak sağlandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Şimşek, AA'ya yaptığı açıklamada, reel sektörü, özellikle KOBİ'ler ve ihracatçılar olmak üzere desteklemeye devam ettiklerini ifade etti.

    Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan zorlukları aşmak ve deprem bölgesi dışındaki işletmelere destek vermek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Şimşek, "Bu doğrultuda, uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak işletmelere uzun vadeli ve uygun koşullu krediler sağlıyoruz. Bu krediler, işletmelerin yatırım projelerini hayata geçirmelerine olanak tanırken, yeşil dönüşüm kapsamında sürdürülebilir projelerin hız kazanmasına da destek veriyor," dedi.

    Bakan Şimşek, Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla bu yıl içinde KOBİ'ler ve ihracatçılara yönlendirilmek üzere uluslararası kuruluşlardan yaklaşık 2,3 milyar dolar kaynak sağlandığını belirtti ve şu bilgiyi verdi:

    "Eximbank aracılığıyla, ihracatçıların yeşil ihracat projeleri ve yeşil altyapı projeleri ile işletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik olarak yaklaşık 1 milyar dolar kaynak sağlandı. Kalkınma bankalarımız aracılığıyla ise KOBİ’ler için yaklaşık 1,3 milyar dolarlık kaynak temin edildi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEPREM BÖLGESİNE DE DESTEK SAĞLANACAK

    Bakan Şimşek, bu kaynakların kullanım alanlarına ilişkin olarak şunları söyledi: "Bu kaynaklar, deprem bölgesinde KOBİ'lerin gıda güvenliği projelerine katkı sunulması ve ekonomik faaliyetlerin yeniden inşası için kullanılacak. Ayrıca işletmelerin uluslararası ticaretinin finansmanına destek verilmesi, ülke genelinde emisyon azaltımı yatırımlarının teşvik edilmesi, özel sektörün iç tüketim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla elektrik üretimi yatırımlarının ve enerji depolama sistemlerinin finansmanına katkı sunulması hedefleniyor."

    Şimşek, özel sektörün bu kaynaklardan yararlanmaya başladığını ve bu sürecin devam edeceğini belirterek şunları ekledi:

    "Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin her zaman yanındayız. Uluslararası kuruluşlarla iş birliğimiz devam ediyor, reel sektörü desteklemek için uzun vadeli ve uygun koşullu kredi sağlama çalışmalarımız sürecek. Bu kapsamda, dezenflasyon sürecinde KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracak çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca, dezenflasyon sürecinden etkilenen bazı sektörlerin rekabet gücünü artıracak tedbirler üzerinde de çalışıyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow