hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek duyurdu: Dövizin ülkeye girişini teşvik için yeni düzenleme yolda

    Bakan Şimşek duyurdu: Dövizin ülkeye girişini teşvik için yeni düzenleme yolda
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, planlanan yeni reform paketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Şimşek, ülkeye döviz getirilmesini teşvik için hayata geçirecekleri yeni uygulamayı açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide yeni reform paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Yakında Meclis'e sunulacak düzenlemeyle ilgili detayları paylaşan Bakan Şimşek, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurt dışındaki bazı iş kollarına uygulanan vergi indirimleri oranının artırılacağını, bunun da kazancın ülkeye getirilmesi şartıyla uygulanacağını açıkladı.

    Bakan Şimşek’in açıklaması şu şekilde:

    "Paketle ekonomik program hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla ihracatın desteklenmesi ve ülkemize döviz girişini teşvik edecek düzenlemeler öngörüyoruz. Ülkemize döviz getirilmesini teşvik etmek üzere, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimizin yurt dışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını kazancın ülkeye getirilmesi şartıyla artıracağız. İhracatın desteklenmesi amacıyla imalatçı ve tedarikçi ihracatçıların faaliyetlerine ilişkin kazançlara 5 puanlık kurumlar vergisi indirimi uygulayacağız. Uygulama, imalatçı veya tedarikçi kurumların, aracılı ihracat sözleşmesine dayanarak dış ticaret sermaye şirketleri veya sektörel dış ticaret şirketleri üzerinden gerçekleştirdikleri ihracat faaliyetleri için geçerli olacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimşek, bu yeni reform paketi ile birlikte dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme ile kalıcı refah artışının hedeflendiğini belirtti.

    Dövizin ülkeye getirilmesini teşvik edecek uygulamaya ilişkin şartı ise şu sözlerle açıkladı:

    "Yurt dışına hizmet olarak sunulan mimarlık, mühendislik, yazılım, tasarım, veri işleme, çağrı hizmetleri ile eğitim ve sağlık faaliyetlerinden elde edilen gelirlere sağlanan yüzde 50 kazanç istisnasını, kazancın Türkiye'ye getirilmesi şartıyla yüzde 80'e çıkarıyoruz. Böylece kurumlar vergisi mükelleflerimizin vergi yükünü bu kazançlar için yüzde 5'e düşürüyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow