Bakan Nebati: Mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülükleri kaldırıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ilgili konuştu. Bakan Nebati 1,6 milyon mükelleften 1,5 milyonunun artık bu formları vermeyeceğini belirterek, "Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tebliğ ile tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerini kaldırdık" açıklamasında bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından, tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerinin kaldırdığını açıkladı.
Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:
"Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tebliğ ile tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerini kaldırdık.
Bu düzenleme ile her ay Ba-Bs formu veren 1,6 milyon mükellefimizden 1,5 milyonu artık bu formları vermeyecek.
Bakanlık olarak mükelleflerimizin ve mali müşavirlerimizin iş yükünü azaltan uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz."
Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tebliğ ile tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerini kaldırdık. pic.twitter.com/EMgRDT3KST
— Dr.Nureddin NEBATİ🇹🇷 (@NureddinNebati) December 3, 2022
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump’ın Gümrük Tarifeleri Küresel Ticaret Savaşını Ateşledi: Piyasalar Sarsıldı
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Emekli promosyonuna Nisan ayarı! Hangi banka ne kadar ödeme yapıyor?
Altın fiyatları sert çakıldı! Haftalık kazançta büyük düşüş...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye yeni kazanç! Çifte artış yolda...
Otomobil piyasasında son durum: Kredi faizleri düşecek mi? Uzman isimden dikkat çeken tarih