hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Bolat Fitch'in not artırımını değerlendirdi

    Bakan Bolat Fitchin not artırımını değerlendirdi
    expand

    Fitch'in not artırımını resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bu değerlendirme, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 6 Eylül günü Türkiye'nin kredi notu ile ilgili son revizyonlarını yayınladı ve Türkiye'nin kredi notunu B+ seviyesinden bir kademe yükselterek BB- seviyesine çıkardı.

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Fitch'in not artırımının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    "Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının başarılı sonuçları, uluslararası platformda da takdir görmeye devam ediyor.

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan ’BB-"ye yükseltti. Bu değerlendirme, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir.

    Özellikle enflasyondaki düşüş, milli gelirdeki artış, dış ticaret ve cari işlemler açığındaki iyileşmeler, finansal istikrarı sağlama yönündeki kararlı adımlarımız, döviz rezervlerindeki artış ve toplumsal refahın adil dağılımı için sarf ettiğimiz çabalar, ekonomimizdeki dengelenme ve istikrar sürecini gücendirmektedir. Bu olumlu gelişmeler, ülkemizin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyarken, uluslararası güvenilirliğini de pekiştirmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu başarıya katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e, tüm Bakan arkadaşlarımıza ve emek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow