Avukatlık asgari ücret tarifesine göre ücretler 2022 ne kadar oldu? Resmi Gazete’de yayımlandı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni geçtiğimiz aylarda onayladı. Bu gelişme sonrasında Avukatlık asgari ücret tarifesine göre ücretler ne kadar oldu? Sorgulamaları hız kazandı. İşte 2022 Avukatlık yeni asgari ücret tarifesi ve tüm detaylar...
Avukatlık asgari ücret tarifesi ile ilgili detaylar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın paylaşımı sonrasında gündem oldu. Avukatlık işlemlerinde ödenecek olan yeni asgari ücret tutarları Adalet Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu gelişmenin ardından 2022 Avukatlık yeni asgari ücret tarifesi hangi işlem ne kadar, kaç TL'den başlıyor? şeklindeki soru üzerinden yapılan araştırmalar hız kazandı.
Adalet Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanmıştır. Yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilen yeni tarife avukatlarımıza hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.
AVUKATLIK YENİ ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 2022
2022 - 2023 yılı Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarifede avukatlara davalar, yürütülecek iş ve işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler yer aldı.
Tarifeye göre, uluslararası yargı yerlerindeki duruşmasız işlerde 33 bin 300, duruşmalı işlerde 57 bin 600 lira avukatlık ücreti ödenecek. Ceza soruşturma evresindeki işler için 2 bin 800, sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 5 bin 500, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 4 bin, asliye mahkemelerindeki davalar için 9 bin 200, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 17 bin 400 lira avukatlık ücreti alınacak. Yargıtay’da görülen ilk derece davalar için 17 bin 800 lira, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’da temyiz yoluyla görülen işlerin duruşması için 8 bin 400 lira avukatlık ücreti ödemesi yapılacak.
Büroda sözlü danışmanlıkta ilk bir saat için bin 200, takip eden her saat için 700 lira, çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 2 bin 500, izleyen her saat için bin 300 lira, her türlü dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesinde bin 900, kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında 2 bin 300, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi gibi belgelerin hazırlanmasında 10 bin lira avukatlık ücreti alınacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Yılla Birlikte Site Aidatları Zammı Da Kapıda!
Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Ne Olacak?
2025 yılında dolar kaç para olacak? Yabancı bankalar tahminini açıkladı...
FAİZSİZ KREDİ | Bankaların faizsiz kredi yarışı hız kesmeden devam ediyor! İşte sıfır faizli en yüksek kredi veren bankalar...
Tapu ve kadastroda üç boyutlu dönem başlıyor! 2025 yılında zorunlu olacak...