hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Audi çalışanları anahtarlara el koydu, üretim durdu

    Audi çalışanları anahtarlara el koydu, üretim durdu
    expand

    Audi'nin Brüksel fabrikasında, çalışanların 200 civarında tamamlanmış arabanın anahtarlarını teslim etmediği sürece üretime devam edilmeyeceği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yönetim, çalışanların arabaların anahtarlarını iade etmediği ve üretimi normal şekilde sürdürmediği sürece fabrikanın kapalı tutulacağını ve çalışanlara ödeme yapılmayacağını belirtti.

    Bu gelişmeler, Volkswagen Grubu’nun fabrikaya yeni bir model tahsis etmemesi üzerine yaşanan gerilim sonrasında ortaya çıktı. Temmuz ayında, lüks elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında, talebin azalması nedeniyle yeniden yapılanma sürecine girileceği ve bu modelin üretiminin Meksika’ya kaydırılacağı duyurulmuştu. Çalışanlar, yeni bir model belirlenmesini beklerken belirsizlik nedeniyle huzursuz oldu.

    Geçtiğimiz hafta, fabrikada yeterli iş gücü olmadığından üretim normal seyrinde devam etmedi. Bu sabah saatlerinde yaklaşık 150 işçi, fabrika önünde toplanarak yönetimi protesto etti. Audi Brüksel çalışanları, 16 Eylül’de Brüksel’de daha büyük bir protesto düzenlemeyi planlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow