hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Altın ve Borsayı ne bekliyor? Uzman isimden ''Dolar'' uyarısı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bu hafta Merkez Bankası'nın kararları piyasaların odağındaydı. Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutulurken, swaplarla ilgili iki önemli değişiklik dikkat çekti. Atılan adımların ardından mevduat faizlerinde bir miktar yükseliş bekleniyor. Peki, şu anda mevduat faizleri ne durumda? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEVDUAT FAİZLERİ DAHA DA YÜKSELECEK Mİ?

    Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu, swaplarla ilgili iki önemli değişiklik gerçekleşti.

    Analist Eda Karadağ, "Karar metninde faiz artış vurgusu kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? Buna bakacaktık. Onun kaldırılması demek, yavaş yavaş faiz indirimine piyasaları hazırlıyor şeklinde yorumlanacak." dedi.

    Karadağ, "Ama şu anda metindeki tabloya bakıldığında en azından o vurgunun kaldırılmaması, faiz indirim beklentilerinin ötelendiğine yol açıyor. Haliyle bu durum, bir süre daha Merkez Bankası'nın mevcut duruşunu koruyacağını bize gösterdiğinden, faizler de bu noktada mevduat tarafını destekliyor." ifadelerini kullandı.

    "DOLAR YERİNE BORSA VE ALTIN TERCİHİ YAPILMALI"

    Altın, dolar, borsa ve mevduat arasında bir tercih yapılmak istense, portföylerde ağırlıklar nasıl olmalı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadağ, ''Yatırımcı mutlaka kendini bilmeli, ona göre hareket etmeli. İkinci olarak, riski minimize etmek adına portföyü yani o sepeti ne kadar çeşitlendirirsek, o kadar da riski minimize etmiş oluruz." şeklinde konuştu.

    MERKEZ, FAİZ İNDİRİMİNE HAZIRLANABİLİR Mİ?

    Merkez Bankası’nın attığı adımlarla amaçlanan ne? Yeni adımlarla birlikte faizler daha da yükselir mi?

    Eda Karadağ, "Şu anda şöyle, biz enflasyonla mücadele dönemindeyiz. Özellikle Haziran ayı sonrası merkez, faiz artışına değil de, faiz indirimine hazırlanabilir mi? Çünkü baz etkisi kaynaklı enflasyonda bir düşüş görüldü. Bu da tabii piyasaları biraz cesaretlendirmeye başladı." dedi.

    Son günlerde altın ve borsada yaşanan düşüşler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Peki, haftayı nasıl kapatacağız?

    Analist Eda Karadağ,  "En fazla konuştuğumuz konu borsa tarafı oluyor, altın fiyatları oluyor. Onlar biraz daha öne geçmiş durumda dolara kıyasla. Bu nedenle, dolardaki bu yatay seyrin bugün de yine devam etmesini bekliyorum. Bizim için zaten borsa önemli." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow