Almanya teknik resesyon uyarısında bulundu

Ülkede hükümet ekonomik görünümü yükseltti, ancak maliye bakanı kısa vadede daralmanın hala muhtemel olduğunu söyledi.
Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck ülke ekonomisinin iki çeyrek üst üste daralmayla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Habeck, " Teknik bir resesyon yaşama ihtimalimiz devam ediyor " uyarısında bulunarak, ülke ekonomisinin keskin bir düşüşten kaçınacağını, ancak krizin henüz sona ermediğini de sözlerine ekledi.
Teknik durgunluk, art arda iki çeyrek negatif büyüme olarak tanımlanır. Ancak Habeck, durumun bu yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde iyileşmesini bekliyor.
Raporda, ülkenin 2023 gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) görünümü bu yıl yüzde 0,2 büyüme olarak revize edildi. Geçen sonbaharda, hükümet bu yıl için yüzde 0,4'lük bir GSYİH düşüşü öngörmüştü. Enflasyon görünümü de son dönemde enerji fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak iyileşmişti. Yıl için fiyat artışının, bir önceki tahmin olan yüzde 7'den aşağı, şimdi yüzde 6 olarak gelmesi bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
11-12-14 MART BİM KATALOĞU: Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde? Mutfak İhtiyaçlarından Alet Çantasına, Çapa Makinesinden Testereye, Motosikletten Boya Malzemelerine Ne Ararsan Var!
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ | Milyonlarca emeklinin beklediği haber! Emekli bayram ikramiyesinin ödeme takvimi belli oldu... Peki kimler ikramiye alabilecek?
Şok 12-18 Mart 2025 aktüel ürünler kataloğu: Bu hafta ŞOK aktüel ürünler neler?
Emekli İkramiyesi 4 Bin TL! Yeni Kanun Teklifi TBMM’de
KONUT KREDİSİ | 2025’te konut almak için büyük fırsat! Yüzde 45’e varan kazanç cepte...