hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin ağustos ÜFE verisi belli oldu

    ABDnin ağustos ÜFE verisi belli oldu
    expand

    ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ağustosta aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde, yıllık bazda ise yüzde 1,7 ile öngörülere paralel yükseldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Çalışma Bakanlığı, Ağustos ayına ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, ÜFE, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Piyasa beklentisi, üretici fiyatlarının aylık bazda yüzde 0,1 artacağı yönündeydi. Temmuz ayında ÜFE'de herhangi bir değişiklik yaşanmamıştı.

    Üretici fiyatları, yıllık bazda ise Ağustos'ta yüzde 1,7 oranında artış gösterdi. Bu oran, piyasanın yıllık bazda yüzde 1,8 artış beklentisinin altında kaldı. Temmuz ayında ÜFE, yıllık bazda yüzde 2,1 oranında yükseliş kaydetmişti.

    Değişken gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek ÜFE, Ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 2,4 arttı. Piyasada çekirdek üretici enflasyonunun aylık yüzde 0,2, yıllık ise yüzde 2,5 oranında artacağı öngörülüyordu. Temmuz ayında çekirdek üretici fiyatları aylık bazda yüzde 0,2 gerilemiş, yıllık bazda ise yüzde 2,3 artmıştı.

    ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve genel enflasyon eğilimlerine dair ipuçları verir. ABD Merkez Bankası, ÜFE gibi tüm enflasyon göstergelerini dikkatle izlemektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow