hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı

    ABDde tarım dışı istihdam verileri açıklandı
    expand

    ABD'de haziran ayında tarım dışı istihdam 206 binle beklentinin üzerinde arttı ve İşsizlik oranı da yüzde 4,1'e yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tarım dışı istihdam haziran ayında 206 bin arttı ve işsizlik oranı yüzde 4,1 seviyesine yükseldi. ABD'de tarım dışı istihdamın 191 bin kişi artması ve işsizlik oranının yüzde 4'te kalması bekleniyordu.

    Nisan ve Mayıs ayları için tarım dışı istihdam artışı sırasıyla 165 binden 108 bine ve 272 binden 218 bine revize edildi.

    Ortalama saatlik kazançlar aylık bazda yüzde 0,29 artış gösterirken, yıllık artış yüzde 3,86 seviyesinde gerçekleşti. Beklentiler ise aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 3,9 artış yönündeydi.

    Ortalama çalışma saati değişmeyerek 34,3 saat olarak açıklandı ve piyasa beklentisi de bu seviyede kalacağı yönündeydi. İş gücüne katılım oranı yüzde 62,6 olarak belirlendi.

    ABD Merkez Bankası'nın (Fed) en son haziran ayında açıkladığı tahminlerde işsizlik oranı beklentisi bu yıl için yüzde 4, 2025 yılı için yüzde 4,2 ve 2026 yılı için yüzde 4,1 olarak belirlenmişti.

    Faizde ilk indirim ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalarda Fed'in faiz indirimine eylül ayında gitmesi bekleniyor. CME Fed Watch verilerine göre, eylül ayında faiz indirim ihtimali yüzde 66,5 düzeyinde bulunuyor.

    Fed, politika faizini son 22 yılın zirvesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında tutuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow