hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de konut satışları üst üste 3. ayda da düştü

    ABDde konut satışları üst üste 3. ayda da düştü
    expand

    ABD'de ikinci el konut satışları, konut piyasasının yılın en yoğun döneminde bile artan ipotek oranları ve yüksek fiyatlar nedeniyle Mayıs ayında üst üste üçüncü ayda da düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından yapılan açıklamada, ikinci el konut satışlarının Mayıs ayında önceki aya göre %0,7 düşüşle 4,11 milyona gerilediği bildirildi.

    Mevcut ev satışları, geçen yılın Mayıs ayına göre %2,8 oranında düşüş gösterdi. FactSet verilerine göre, son satışlar ekonomistlerin beklediği 4,07 milyonluk hızın biraz üzerinde gerçekleşti.

    Satışlardaki bu gerilemeye rağmen, ev fiyatları bir önceki yıla göre art arda 11. ayda da arttı. Ulusal ortalama satış fiyatı, bir önceki yıla göre %5,8 artışla 419.300 dolara yükseldi. Bu rakam, 1999'a kadar uzanan kayıtlar arasında en yüksek seviye oldu ve aynı zamanda beş yıl öncesine göre %51 artış gösterdi.

    Mayıs ayı itibarıyla konut satışlarının stok/satış dönemi ise 3,7 ay olarak ölçüldü. Bu durum, piyasadaki konut arzının yetersiz olduğunu ve yüksek fiyatların devam edebileceğini göstermektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow