hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD tüketici güveninde son 3 yılın en büyük düşüşü yaşandı

    ABD tüketici güveninde son 3 yılın en büyük düşüşü yaşandı
    expand

    ABD'de tüketici güveni, Eylül ayında işgücü piyasası ve ekonomik görünümle ilgili endişeler nedeniyle düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Conference Board verilerine göre, ABD'de tüketici güveni 6,9 puan azalarak 98,7 seviyesine geriledi. Bu düşüş, Ağustos 2021'den bu yana en büyük düşüş olarak kaydedildi. Gelecek 6 aya ilişkin beklenti endeksi 81,7'ye, cari koşullar endeksi ise 124,3'e düştü.

    İşgücü piyasasında gözlenen son yavaşlama ve yüksek yaşam maliyetleri, tüketici güveni üzerinde baskı oluşturdu. Ancak, Fed'in geçtiğimiz hafta başlattığı ve devamı beklenen faiz indirimlerinin, konut kredisi faiz oranları ve diğer borçlanma maliyetlerini düşürerek güveni artırması bekleniyor.

    Conference Board Şef Ekonomisti Dana Peterson, sağlıklı bir istihdam piyasası ve düşük işsizlik oranına rağmen tüketici güvenindeki bu düşüşün, işgücü piyasasında yavaşlama ve açık iş pozisyonlarındaki azalmanın bir yansıması olduğunu belirtti.

    Geçen hafta Fed Başkanı Jerome Powell, işgücü piyasasında yumuşama yaşansa da hala güçlü durumda olduğunu ifade etmişti. Fed'in projeksiyonlarına göre, bu yıl için işsizlik oranı beklentisi yüzde 4,2'den yüzde 4,4'e yükselmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow