Yarı iletkenlerin geleceği konusundaki mücadele, son aylarda Japonya ve Avrupa'yı çekerek tırmandı. Pekin, bu haftanın başlarında, küresel yonga imalat endüstrisi için kritik öneme sahip iki ham maddeye, galyum ve germanyuma ihracat kontrolleri uyguladığında bir koz oynadı.
Bu, Biden yönetimi tarafından geçen yıl açıklanan ABD'nin Çin'e gelişmiş çip satışı yasağına Çin'in ikinci karşı önlemi olarak algılandı. Amerika'nın en büyük bellek yongası üreticilerinden biri olan Micron Technology'ye (MU) Mayıs ayında yaptırım uygulanması Pekin'in ilkiydi.
China Daily tarafından aktarılan Wei, bordürleri duyurma kararının "düşünceli değerlendirmeden" sonra alındığını ve "yalnızca belirli ülkelerde paniğe neden olmakla kalmayıp, aynı zamanda bu ülkelerde ağır acıya neden olmak" için tasarlandığını söyledi.
Analistler, Çin'in küresel arzın yarısından fazlasını kontrol ettiği 17 elementten oluşan bir grup olan nadir toprak elementlerinin ihracatına getirilen sınırlamaların Çin'in karşılık vermesinin bir sonraki yolu olabileceğine dikkat çekiyor.
Ekim ayında ABD hükümeti, Çinli şirketlerin lisanssız gelişmiş çipler ve çip yapım ekipmanı satın almalarını yasaklayan bir dizi ihracat denetimini açıkladı. Birden fazla basında çıkan haberlere göre, bazı yapay zeka çiplerinin satışını kısıtlamak için kaldırımlar genişletilecek .
Yaptırımlar , Pekin'in teknoloji hırslarının tam kalbinde yer alıyor çünkü çipler akıllı telefonlardan sürücüsüz arabalara ve gelişmiş bilgi işlemden silah üretimine kadar her şey için hayati önem taşıyor.
Çin, teknoloji ihracatı üzerindeki bu tür kısıtlamaları şiddetle eleştirdi ve kendi gelişimini engellememelerini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacak.