hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI | İlk rakamlar telaffuz edilmeye başlandı! Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

    2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI | İlk rakamlar telaffuz edilmeye başlandı Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında asgari ücrette beklentiler yavaş yavaş dile getirilmeye başlandı. Bu yıl enflasyona etkisi göz önüne alınarak asgari ücrete ara zam gerçekleştirilmemişti. Peki, asgari ücret zam oranı ne kadar, yüzde kaç olacak? Enflasyon oranında zam gerçekleştirilirse 2025 asgari ücret zammı ne olur? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücretli çalışanlar ve işçisine asgari ücret ödeyen işverenler yılbaşında gerçekleştirilecek olan asgari ücret zammı ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Yılın sekizinci ayına ilişkin enflasyon rakamları da kısa süre önce açıklandı. Peki, enflasyon rakamları baz alınırsa yılbaşında gerçekleştirilecek zam oranı ne kadar olur?

    2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI: ASGARİ ÜCRETE ZAM NE KADAR OLACAK?

    Yılın ilk 6 ayında görülen enflasyon yüzde 24.73 olarak belirlenmişti. Temmuz ayında enflasyon yüzde 3.22, ağustos ayında ise yüzde 2.47 olarak çıktı. Böylelikle 8 ayda görülen enflasyon yüzde 30.42’lere ulaştı. Yıl sonuna kadar bu seviyenin yüzde 40’lara ulaşması bekleniyor. Buradan hareketle asgari ücrete yüzde 40 oranında zam gerçekleştirilirse 17 bin 2 lira olan asgari ücret 23 bin 802 lira seviyesine yükselecek. Yani 2025 asgari ücret zammı sonrası en düşük ücretin 23 bin 802 liralara yükselebileceği öngörülüyor. Ancak önümüzdeki aylarda gerçekleşecek enflasyon ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun alacağı nihai karar zam oranını kesinleştirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow