hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1,8 milyon emekliye zam hazırlığı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

    AK Parti, en düşük emekli aylığının artması için çalışma başlattı. Düzenlemeden kök maaşı, en düşük emekli aylığı 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. CNN TÜRK ekibinden Arife Yılmaz, konunun detaylarını Ekonomist Prof. Dr Abdulkadir Develi'ye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu zamda. AK Parti, en düşük emekli aylığının artması için çalışma başlattı. En düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak.

    Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, “Şimdi yüzde 24’lük zam 1.8 milyon kişinin kök maaşı 10 bin lira altında olduğundan dolayı bu zamdan faydalanamıyorlar. Bundan önceki uygulamayla en düşük emekli maaşı 10 bin liraya getirildi ancak 5 bin olan emekli bile var. Düzenleme yapılmazsa maaş artmayacak, dolayısıyla enflasyon farkını artış olarak yönlendirmek için düzenleme olacak” dedi.

    Peki nasıl bir düzenleme olacak ve bu düzenleme kimleri kapsayacak?

    “Ya bir seyyanen zam ile burada bir artış söz konusu olacak, kök maaşlarda veyahut en düşük emekli maaşı 10 bin ise yüzde 24 enflasyon formülü uygulanacak, beklenti durumu söz konusu.”

    Bu, emeklilere ilave düzenleme yapılarak maaşlar eşitlenecek. MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik emekli konusunda çalışıldığının üzerinde durmuştu. Düzenlemeye göre ise en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması gündemde bulunuyor.

    “Burada 2 ihtimal var ya seyyanen bir artış olacak bu ikisi üzerinde çalışılıyor, daha fazla düzenlemeye ihtiyaç var söyleyebilirim.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow