2021 YKS taban puanları: 2 ve 4 yıllık üniversite başarı sıralaması! YKS ön lisans, lisans bölümleri en küçük puanları kaç?
ÖSYM tarafından YKS 2021 sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra YKS taban puanları, başarı sıralaması, kontenjan listesi, baraj puanı gündem oldu. Sınav sonuçlarına göre tercih yapacak öğrenciler en doğru tercihi yapmak için YKS ile ilgili bilgileri sorgulamaya başladı. İşte 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralaması..
YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasından sonra gözler üniversite taban puanlarına çevrildi. 2021 üniversite tercihleri, 2 yıllık ve 4 yıllık eğitimler için ÖSYM aday işlemleri sayfası üzerinden yapılacak. Her yıl belirlenen üniversite kontenjanları ve 2 yıllık ile 4 yıllık üniversite taban puanları, öğrenciler ve üniversite adayları ile paylaşılıyor. YKS sonuçları ile sınav puanı, Türkiye sıralaması ve doğru yanlış sayısını öğrenen öğrenciler için bugün YKS tercihleri 2021 başladı. Tercih maratonunun başlamasıyla birlikte başta Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Antalya olmak üzere 2021 üniversite taban puanları ve YKS baraj puanı ile en düşük seviyede öğrenci kabul eden bölümler de gündem oldu. ÖSYM’nin paylaştığı son bilgilere göre, 2021 üniversite taban puanları ve kontenjanları nasıl şekillendi? İşte, 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları hakkında merak edilen bilgiler…
5-20 Ağustos tarihlerinde 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre adaylar tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT puanından en az 150 puan ve üzeri almış olmak gerekecek. Vakıf üniversitelerinde ön lisans programlarına 75 bin 44, lisans programlarına 92 bin 396 kontenjan ayrıldı.
ÜNİVERSİTE 2 VE 4 YILLIK BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI
2021 2 ve 4 yıllık taban puanları belli oldu. Adaylar YKS 2021 kılavuzunda yer alan taban puanlarına göre tercih yapacak. Üniversiteler, SAY (Sayısal), SÖZ (Sözel), EA (Eşit Ağırlık), DİL (Yabancı Dil) alanları üzerinden belli taban puanları ile öğrenci alımı yapıyor. Her bölüm için farklı bir alanın puanı geçerli oluyor. Dolayısıyla okul ve bölüme göre taban puanları değişiklik gösteriyor. Ancak önceki yılların verilerine bakıldığında ülke genelinde 300 puanın altında pek çok öğrencinin yükseköğretim kurumlarına yerleştiği görülüyor.
(YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN BAŞVURU KILAVUZU: Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurusu ne zaman?
Öğretmen yer değiştirme/tayin başvuru tarihleri: MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman?
-
İBB BURSU BAŞVURU SONUÇLARI EKRANI | 2025 İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak, BUGÜN mü?
AUZEF sınav giriş belgesi sorgulama: AUZEF sınav giriş belgesi yayınlandı mı, sınav yerleri belli oldu mu?
17 Aralık okullar tatil mi? Kar tatili olan iller