hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS 2023 soruları: Taşlıcalı Yahya sorusu gündem oldu! Taşlıcalı Yahya'nın eserleri nelerdir? Yusuf ve Züleyha kimin eseri?

    YKS 2023 soruları: Taşlıcalı Yahya sorusu gündem oldu Taşlıcalı Yahyanın eserleri nelerdir Yusuf ve Züleyha kimin eseri
    expand

    YKS sınavının ilk ayağı 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleşmişti. Bugün ise AYT gerçekleşti. AYT'de Taşlıcalı Yahya sorusu gündeme geldi. Birçok öğrenci sınav sonrası sosyal medya uygulamalarında sorular hakkında paylaşım yapıyor ve soruların yanıtlarını tartışıyor. En çok merak edilen konu ise Taşlıcalı Yahya sorusu oldu. Peki ama Taşlıcalı Yahya sorusunun yanıtı belli mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYT sınavına katılan üniversiteli olmaya aday birçok kişi Taşlıcalı Yahya sorusunun doğru yanıtını araştırıyor. Peki, Taşlıcalı Yahya sorusu ne?

    Taşlıcalı Yahya sorusunun yanıtı nedir?

    Konu hakkında ÖSYM'den yapılacak açıklama bekleniyor. Cevap anahtarı yayınlandığında yanıtları da adaylar öğrenebilecek. 

    Taşlıcalı Yahya'nın eserleri nedir?

    Şairin bilinen ve ünlü 5 büyük mesnevisi bulunmaktadır. Bu mesnevilerin isimleri;"Gencine-i Raz","Kitab-ı Usul", "Gülşen-i Envar", "Yusuf u Züleyha", "Şah u Geda"'dır.

    "Yusuf u Zeliha", bilinen en ünlü mesnevisidir. Bunun dışında Şah u Geda mesnevisinde Ayasofya gibi tarihi eserlerin tasvirlerinin bulunması mesnevinin önemini artırmaktadır.

    Mesnevileri haricinde önemli eserleri arasında şairin çeşitli şiirlerinden oluşan bir “Divanı” ve “Hamsesi” bulunur.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow