hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü tablo KPSS 2024'te soruldu: İnci Küpeli Kız hakkında tüm bilgiler... İnci Küpeli Küpeli Kız tablosu kimin eseri?

    Ünlü tablo KPSS 2024te soruldu: İnci Küpeli Kız hakkında tüm bilgiler... İnci Küpeli Küpeli Kız tablosu kimin eseri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    KPSS 2024 lisans sınavında İnci Küpeli Kız tablosuna dair sorulan soru gündem oldu. Sınava giren kişiler İnci Küpeli Kız eserini araştırıyor. İşte İnci Küpeli Kız hakkında bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS 2024 lisans oturumunda bugün sorulan sorulardan bazıları çok araştırıldı. İnci Küpeli Kız eseriyle ilgili sorulan soru sosyal medyada da gündem oldu. İşte yanıtı...

    İnci Küpeli Kız eseri, kimin eseridir?

    İnci Küpeli Kız, Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in başyapıtlarından biri olan tablodur. Adından anlaşılacağı gibi odak noktası bir inci küpedir. Eser, 1902'den beri Lahey'de, Mauritshuis'te sergilenmektedir ve çeşitli edebî incelemelere konu olmuştur. Kimi zaman "kuzeyin Mona Lisa'sı" ya da "Hollandalı Mona Lisa" olarak adlandırılır. 2006'da Hollanda halkı tabloyu Hollanda'nın en güzel tablosu olarak seçti.

    Genel olarak Vermeer ve tabloları hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır. Tablo "IVMeer" şeklinde imzalanmıştır, ancak tarih atılmamıştır. Tabloda resmedilen kızın hayal ürünü değil de gerçek bir model olduğu ve kızı ya da bir yakını olduğu düşünülmektedir. Tablodan esinlenerek kitap yazılmış sonra da beyaz perdeye uyarlanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tablo yağlı boya ile yapıldığı ve uzun süre korunamadığından zamanla boyada çatlamalar meydana gelmiş ve bu da tabloya farklı bir göz zenginliği sağlamıştır.

    Tablonun ilk sahibinin Pieter van Ruijven olduğu düşünülüyor. Ancak, ondan sonra kimlerin eline geçtiği konusunda 1881’deki bir açık artırmaya kadar, yaklaşık iki yüzyıl boyunca bir bilgi bulunmamaktadır. 1881’de yapılan bu açık artırmada, Arnoldus des Tombe adlı bir sanat koleksiyoncusu tarafından satın alınmıştır.

    Des Tombe, 1903’te İnci Küpeli Kız’ı ve sahibi olduğu diğer tabloları Mauritshuis Kraliyet Resim Galerisi’ne bağışlamıştır. O zamandan beri de tablo bu galerinin koleksiyonunda yer almaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow