Üniversite kayıtları ne zaman 2020? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler?
YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencileri yeni bir stres sardı. Aday öğrenciler YKS yerleştirme sonuçlarıyla hangi üniversiteye gideceklerini öğrenmiş oldu. Üniversite kayıt heyecanı ise yeni bir stres olarak öğrencileri sardı. 2020 üniversite kayıtları ne zaman? sorusunu araştıran öğrenciler kayıt belgeleri ve evrakları merak ediyor. Peki 2020 YKS üniversite kayıt belgeleri ve evrakları arasında neler var? İşte 2020 üniversite kayıt tarihi ve gerekli olan belgeler!
Üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra adayları üniversite kayıt heyecanı sardı. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler kayıt işleminin tarihini merak ediyor. Üniversiteli olma hayali kuran adaylar gerekli olan belgeler ve evraklar hakkında da bilgi edinmeye çalışacak. Peki ama Üniversite kayıtları ne zaman 2020? Üniversite kayıt belgeleri neler? Bu soruyla birlikte 2020 üniversite kayıt belgeleri ve evrakları merak edilmeye başlandı. Bilindiği gibi, elektronik kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversite yerleşkesine gidilerek asıl kayıt işlemlerinin yapılması gerekecek.
2020 üniversite kayıtları ne zaman?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020 arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 arasında gerçekleştirilebilecek. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.
Üniversite kayıtları için gerekli olan belgeler
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecek.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekiyor. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 Aralık okullar tatil mi? Kar tatili olan iller
AÖL sınav giriş belgesi sorgulama: Açık lise sınav yerleri 2024 açıklandı mı?
MEB AGS SORU/KONU DAĞILIMI: AGS konu dağılımı belli oldu mu? 2025 AGS'de neler değişti?
15 TATİL NE ZAMAN? Yarıyıl (sömestr) tatili ne zaman başlıyor ve bitiyor? 2024-2025 EĞİTİM DÖNEMİ MEB TAKVİMİ!
AÖF sınavı 2024 saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek, kaçta bitecek?