hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÜNİVERSİTE KAYITLARI: Elektronik kayıt ne zaman başlıyor? YKS e-Kayıt tarihleri 2024!

    ÜNİVERSİTE KAYITLARI: Elektronik kayıt ne zaman başlıyor YKS e-Kayıt tarihleri 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversiteye yerleşen adaylar için kayıt süreci heyecanla bekleniyor. Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri, belirlenen tarihlerde yapılacak. İşte, 2024 üniversite kayıt tarihlerine dair detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2024 kayıt tarihleri tercih yapan adayların gündeminde yer alıyor. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri için tarih belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercihleriyle ilgili süreç 4 Ağustos'ta sona erdi. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte YKS kayıt, e-Kayıt süreci başlayacak.

    ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

    Üniversiteye yerleşen adaylar için kayıt işlemleri 19 – 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihler arasında, adaylar kazandıkları üniversitelere giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.

    YKS e-KAYIT TARİHLERİ

    Kayıt işlemlerini üniversiteye gitmeden çevrim içi olarak yapmak isteyen adaylar için e-Kayıt dönemi ise 19 – 21 Ağustos 2024 tarihleri arasında açık olacak.

    ÜNİVERSİTE KAYITLARI: Elektronik kayıt ne zaman başlıyor YKS e-Kayıt tarihleri 2024ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

    b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

    c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

    ç) Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

    d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

    e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow