Tel İle Başlayan Kelimeler Listesi! En Başında Tel Bulunan 3, 4, 5, 6, 7 Harfli Kelimeler...

En başında tel olan kelimelerin sayısı 104 adet olarak karşımıza çıkar. Tel ile başlayan kelimelerin listesine ve harf sayıları ile ilgili bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tel İle Başlayan Kelimeler Listesi!
Tel ile başlayan kelimeler toplamda 104 tanedir. Bu kelimelerin bazıları çok kullanılsa da bazıları daha az kullanılır. Bu nedenle en çok kullanılan sözcükleri öğrenmek yeterli olur. Tel ile başlayan kelimelere örnek olarak telaşlandırmak, telgraf, telaşsız, telsizci, telaffuz, telafi, telvis, tellak ve tela kelimeleri bulunmaktadır.
En Başında Tel Bulunan 3, 4, 5, 6, 7 Harfli Kelimeler
3 harfli: Tel
4 harfli: Tela
5 harfli: Telve, telsi, telli, telis, telin, telif, teles, telem, telek, telef, telaş
6 harfli: Telvis, teltik, telsiz, telmih, tellür, tellal, teleks, teleke, telcik, telaşe, telaro, telaki, telafi, tellak, telkin, telkih, telhis, telfin, teleüt, teleme
7 harfli: Twlyazı, telekız, tellice, telefon, telleme, telkari, telgraf, telefat, telatin, telaşlı, telakki
8 harfli: Teltikli, telsizce, telmihen, tellenme, tellemek, telhisçi, teleütçe, teleskop, telesime, telepati, teleksçi, telekart, telaşsız, telalama, telaffuz
9 harfli: Telyazısı, telalamak, teltiksiz, teleferik, tellenmek, telefoncu, tellallık, telemetre, tellaliye, telemetri, telgrafçı, telesiyej, teleradar, telepatik, teleoloji, telemetri
En Başında Tel Olan En Kısa Kelimeler
En başında tel olan en kısa kelimeler arasında tel ve tela kelimeleri bulunmaktadır. Tel, kelime anlamına bakıldığında haddeden çekme işlemi ile bir maddeden yapılan ve kopmaya karşı dirençli olan yuvarlak nesnedir.
Tel kelimesinin diğer anlamı ise bu nesneden yapılmış olan veya bu biçimde olan şeklinde açıklanabilir. Tela kelimesinin Türkçedeki anlamı ise kıyafetlerde yaka ya da benzeri bölümlerde kumaş ile astarın arasında koyulan kolalı bez demektir.
En Başında Tel Olan En Uzun Kelimeler
Tel ile başlayan Türkçedeki en uzun kelime televizyonculuk kelimesi olarak tespit edilmiştir. Televizyonculuk, televizyon mesleği ile ilgilenmek ya da televizyonda bir mesleğe sahip olmak demektir. Televizyon sektörüne hakim olan ya da mesleği bununla ilgili olan kişilere televizyoncu, mesleğin ismine ise televizyonculuk denebilir. Televizyon sektörüne hakim olan ve ilgili alanda tüm bilgilere hakim olan kişilerin mesleğidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MEB NİSAN TATİL TAKVİMİ 2025: Nisan ara tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
AUZEF VİZE SINAV TARİHLERİ 2025: AUZEF bahar dönemi ara sınavı ne zaman?
MEB 2. DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ 2025: MEB ortak sınavları hangi tarihlerde yapılacak?
AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? MEB Açık lise sınav sonuçları tarihi 2025!
EKYS SONUÇLARI SORGULAMA 2025: EKYS sonuçları nasıl sorgulanır?