hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Taahhütname adres değişikliği nasıl yapılır? E-Devlet taahhütname adres değişikliği hakkında bilgiler...

    Son dakika: Taahhütname adres değişikliği nasıl yapılır E-Devlet taahhütname adres değişikliği hakkında bilgiler...
    expand

    KYK kredi ve burs başvuru sonuçları açıklandı. KYK öğrenim kredisi ya da bursu almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin yapması gerekenler de belirtildi. e-Devlet üzerinden öğrenilen sonuçlarda taahhütname merak konusu oldu. Peki ama burs ve kredi işlemlerinde adres değişikliği nasıl yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı öğrenciler KYK burs ve kredi sonuçları sonrasında taahhütnamelerinde adres değişikliği yapmak istiyor. Öğrenciler e-Devlet üzerinden adres değişikliğinin nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte taahhütname adres değişikliği hakkında bilgiler...

    Adres değişikliği nasıl yapılır?

    Adres değişikliğini iki farklı yolla yapabilirsiniz. Nüfus Müdürlükleri ve E-Devlet aracılığıyla adresinizi değiştirebilirsiniz. Nüfus Müdürlükleri şubelerine giderek adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Yapacağınız değişiklik işlemi doğrultusunda size değişikliğin olduğunu gösteren belge verilecektir. Bu belge ile işlemlerini yapabilirsiniz. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, "5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunda yapılan değişiklikler ile birlikte adreslerin muhtarlıklara bildirilmesi yükümlülüğü kaldırılmıştır." ifadesi paylaşıldı.

    E-devlet üzerinden adres değişikliği yapmak için; 

    https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin.
    e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın.
    "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.
    Uyarı: Bu hizmetten, geçerli e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak yararlanabilirsiniz. Bildirilen adreste kayıtlı kişi bulunması halinde veya yurt dışı adres bildirimi için bu hizmetten yararlanılamaz.
    "Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım." ya da "Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım." seçeneğini seçin.
    Taşınma Tarihi doldurulmalıdır. (Taşınma tarihini giriniz. Bu alan tarih seç özelliği kullanılarak ya da GG/AA/YYYY biçiminde doldurulmalıdır)
    Yerleşim Yeri Adresi bilgileri tek tek doldurulmalıdır. (İl, ilçe)
    Bildirim yöntemini seçmelisiniz. Mobil İmza, Elektronik İmza veya SMS ile Doğrulama
    Bu adımdan sonra işlemi onaylayıp bildirimde bulunmuş olacaksınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow