hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sayma Sayısı Nedir, Nelere Denir? Sayma Sayıları Konu Anlatımı...

    Sayma Sayısı Nedir, Nelere Denir Sayma Sayıları Konu Anlatımı...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sayma sayıları, matematik ile alakalı olan ve mutlaka bilinmesi gerekli temel konular arasında bulunmaktadır. Sayma sayıları 1'den başlar ve sonsuza kadar giden sayılar kümesi olarak kısaca ifade edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Sayma Sayısı Nedir?

     Sayma sayısı denildiğinde 1'den başlayarak sonsuza dek giden tüm sayılar dahil olmaktadır. Ayrıca sayma sayıları pozitif doğal sayılar kümesi olarak da geçmektedir. Ancak sayma sayıları kümesi ile doğal sayılar kümesi birbirinden farklı kümeler olmaktadır.

     Doğal sayılar kümesinde 0'da yer alır. Ancak sayma sayıları kümesi diğer bir deyişle pozitif doğal sayılar kümesi 1 sayısından başlamaktadır. Sayma sayıları genellikle bir şeyleri saymak ya da numara vermek adına kullanılır.

     Sayma Sayısı Nelere Denir?

     Matematikte sayma sayıları geniş kapsamlı bir konu olarak yer almaktadır. Sayma sayıları denildiğinde pozitif doğal sayılar da anlaşılır. Sayılar bilindiği üzere pozitif doğal sayılar ve negatif doğal sayılar şeklinde ifade edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Sayma sayıları kümesine bakıldığında ise negatif (-) doğal sayıların yer almadığı görülmektedir. Sayma sayıları, yalnızca pozitif (+) doğal sayılar olarak bilinmektedir. Bununla birlikte sayma sayıları 1 sayısı ile başlamaktadır ve sonsuza kadar devam etmekte olan sayıları kapsamaktadır.

     Pozitif doğal sayılar, bir diğer adı ile sayma sayıları (+) ile sembolize edilmektedir. Negatif sayılara bakıldığında ise başında (-) işaretinin bulunduğu görülmektedir. Bu duruma bakılarak sayma sayılarının 1 sayısından başladığını kolaylıkla söylemek mümkün olmaktadır. Genel olarak sayma sayıları bir şeyleri saymak için tercih edilen sayılardır. Hatta adını da bu nedenle sayma sayıları olarak almıştır.

     Sayma Sayıları Konu Anlatımı

     Günlük hayatta sayı sayarken tercih edilen sayma sayıları aynı zamanda pozitif doğal sayıları da kapsamaktadır. Hemen hemen her alanda gün içinde sayılar kullanılabilir. Ancak matematik alanında sayma sayılarına dikkat edildiğinde doğal sayılar kümesi ile sıklıkla karıştırıldığı görülmektedir.

     Doğal sayılar kümesi sıfır (0) olarak kabul edilir. Ancak sayma sayıları kümesi 1 sayısı ile başlamaktadır. Bu özellik ile birlikte sayma sayıları ile doğal sayıları kolaylıkla ayırt etmek mümkün olmaktadır. 

     Sayma sayıları kümesi sembolü "N+" harfiyle gösterilmektedir. Ancak sayma sayıları kümesi 1'den başlayarak sonsuza kadar gittiği için N+={1,2,3,...} şeklinde gösterilebilir. Bu şekilde devam etmekte olan kümenin elemanları sayma sayılarını temsil etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Sorularda Sayma Sayılarının Önemi 

     Matematik sorusu çözerken, soru da istenilen sayıların kullanılması oldukça önemlidir. Bu şekilde doğru cevaba ulaşmak mümkün olmaktadır. Sayma sayılarını kullanabilmek adına hangi sayıların sayma sayısı olduğunu bilmek de gerekir. 1'den başlayan sayma sayıları sonsuza kadar gitmektedir.

     Soru çözerken doğru verileri bilmek ve cevapları elde etmek adına sayma sayılarını doğru şekilde kullanmak gerekir. Sayma sayıları günlük yaşamda da sıklıkla sayı saymada ya da bir şeyleri numaralandırma hususunda kullanılmaktadır. Sayma sayıları da matematik alanında bulunan önemli sayı kümelerinden biri olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow