Radyo Televizyon Ve Sinema Mezunu Ne İş Yapar? Rts Bölümü Çalışma Alanları...
Üniversitelerin her bir bölümü, farklı alanlarda uzmanlar ve takım arkadaşları yetiştirmekle görevlidir. Lisans ve ön lisans olarak iki grupta eğitim süreci gerçekleşir. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, iş hayatına farklı alanlarda çalışabilecek kişileri hazırlar. Lisans ve ön lisans olarak tercih edilebilecek bu bölüm İletişim Fakültesi'nde yer alır. Bu bölümü tercih etmek isteyen adaylar öncesinde bölümün çalışma alanlarını inceleyerek ve hakkında detaylı bilgi edinerek daha kolay bir seçimde bulunabilirler.
Radyo Televizyon ve Sinema Mezunu Ne İş Yapar?
Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, eğitim alanı çok geniş aynı zamanda eğlenceli olan bir bölümdür. Sosyal becerileri yüksek olan kişilerin tercih edebileceği Radyo Televizyon ve Sinema, İletişim Fakültesi bölümlerinden biridir. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunlarının yapabileceği birçok farklı iş vardır. Medya alanında hizmet veren kuruluşlarda çeşitli görevler alabilirler. Aynı zamanda TV kanalları ve yapım şirketleri işleri de bu alana aittir.
RTS Bölümü Çalışma Alanları
RTS, çalışma alanı çok geniş olan bir bölümdür. Medya ve TV alanında hemen her işte çalışmaya eğilimli olacak şekilde eğitim alırlar. Bu yüzden çalışma alanlarının başında Tv kanalları gelir. Reklam ajansları da yine bu bölümün rahatlıkla iş bulabileceği çalışma alanlarındandır. Bir diğer alanda basın kuruluşlarıdır. RTS mezunları, yapım şirketlerinde de birden fazla alanda kalifiye eleman olarak çalışabilir.
RTS Mezunları Nerelerde İş Bulabilir?
RTS mezunlarının en rahat iş bulabileceği alan medya alanıdır. Çünkü medya hem geniş bir kapsama sahip hem de RTS mezunlarının yetenek ve bilgisine ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca medya için içerik üreten her alanda RTS mezunları iş bulabilir. Reklam ajansları, TV ve basın kuruluşları, medya için içerik üreten alanlardan olması dolayısıyla RTS mezunlarından alım yapmaktadır.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunu Hangi Meslekleri Edinebilir?
Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunlarının edinebileceği yani eğilim göstereceği birçok meslek dalı vardır. Bu meslek dallarından bir kısmı şunlardır;
Sunuculuk
Muhabirlik
Spikerlik
Metin yazarlığı
Senaristlik
Yönetmenlik
Kameramanlık
Ses teknisyenliği
Grafikerlik
Yapımcı
Yapım asistanı
Görsel ve işitsel içerik üreticiliği
Sosyal medya uzmanı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu 2024: MEB öğretmen atama tercihleri ne zaman başlıyor?
KPSS ortaöğretim tercihleri 2024 ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM tercih kılavuzunda!
29 Ekim’de ne oldu? Kısaca Cumhuriyet nasıl ilan edildi?
Anadolu Üniversitesi (AÖF) kayıt yenileme 2024 son tarih ne zaman?
Zitvatorok Antlaşması Nedir, Önemi Nedir? Zitvatorok Antlaşması Ne Zaman, Kimler Arasında İmzalanmıştır?