hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM DGS Sonuç Tarihi: 2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    ÖSYM DGS Sonuç Tarihi: 2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, 2024 yılında sınava giren adaylar tarafından merakla bekleniyor. DGS, 30 Haziran tarihinde gerçekleştirildi ve 300 binden fazla aday bu sınava katıldı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sonuç açıklama tarihi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Tercih tarihleri henüz net olarak açıklanmamış olsa da, geçmiş yıllardaki uygulamalara bakıldığında, tercihler genellikle Ağustos ayının son haftasında alınmaktadır. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak ve adaylar tercih ettikleri üniversite ve programları bu sistem üzerinden belirleyeceklerdir.

    ÖSYM DGS SONUÇ TARİHİ

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre 2024 DGS sınav sonuç tarihi belli oldu. 2024 DGS sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak. ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanacak olan sonuçlar, adayların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenilebilecektir.

    DGS SONUÇLARI 2024 SORGULAMA EKRANI

    DGS PUAN HESAPLAMASI

    DGS puan hesaplaması, adayların sınavda elde ettikleri sayısal ve sözel standart puanlar ile ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) kullanılmasıyla yapılmaktadır. Adayların her iki testten de en az bir ham puan alması gerekmektedir. Puan hesaplamasında kullanılan katsayılar ve ağırlıklar ÖSYM tarafından belirlenmiş olup, her adayın puanı bu katsayılarla çarpılarak hesaplanmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow