ÖSYM aday şifresi nasıl alınır, sıfırlanır? ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifre değiştirme ve yenileme 2024!
Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi tarafından uygulanan sınavlara katılım sağlayan adayların ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerine erişim sağlamak için ÖSYM şifresine sahip olmaları gerekiyor. Peki, ÖSYM aday şifresi unutulduğunda tekrar nasıl alınır? İşte ÖSYM AİS şifre değiştirme ve yenileme işlemleri 2024...
ÖSYM aday şifresini unutanlar tarafından ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Sorusu sık sık sorgulanıyor. Sonuç öğrenmek ve benzer bilgilere erişmek için ÖSYM aday şifresi gerekiyor. Ücretsiz olarak ÖSYM tarafından verilen şifreyi öğrenmek için sadece birkaç basit adım yeterli oluyor. İşte ÖSYM AİS şifre değiştirme ve yenileme işlemleri için yapılması gereken birkaç adım...
ÖSYM ADAY ŞİFRESİ NEDİR?
ÖSYM aday şifresi, sadece o kişinin bildiği özel soruların cevaplanmasıyla oluşturulan ve adayın kendisinden başkasının onun adına işlem yapabilmesini engelleyen bir güvenlik şifresidir. ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girdiği anda aday tarafından bizzat değiştirilir. Bu şifreler kriptolu ve geriye dönüşümsüz olarak ÖSYM'nin sisteminde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi görmesi, bilmesi ve edinmesi mümkün değildir.
ÖSYM ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
ÖSYM sisteminde daha önce tanımlanmayan adaylar AİS aday şifrelerini Başvuru Merkezlerinden edinebilir. Adaylar e-Devlet şifreleriyle de sisteme giriş yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan "e-Devlet İle Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır. e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS'e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.
ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN!
ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?
Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ekte yer alan ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. ÖSYM AİS şifresinin unutulması halinde adayın şifreyi yenilemesi ya da sıfırlaması gerekiyor. Bunun için;
-ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasına giriş yapın.
-Ekranda açılan sayfada istenilen T.C. kimlik numarasını ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasınız eksiksiz olarak girin.
-Bir sonraki adım ise güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken verdiğiniz cevabı girmeniz gerekiyor.
-Bu cevabı doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor. Sonrasında ise sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.
-Eğer, ÖSYM AİS güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi yenileyebilmek için şifrenizi ilk aldığınız merkeze başvurarak yeni şifre talebinde bulunmanız gerekiyor.
2024 AİS ADAY ŞİFRESİ YENİLEME VE DEĞİŞTİRME
ÖSYM AİS aday şifresi güncellemek ve değiştirmek için de;
ÖSYM Aday işlemleri sayfasından T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası girilir.
Ardından şifre oluştururken, güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girilir.
Tüm bilgiler tam olarak doldurulduktan sonra şifre yenilenecektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KYK bursları ne zaman yatacak? KYK burs ve kredi ödeme tarihleri 2024-2025!
6-12 Kasım 2024 ŞOK Aktüel Ürünler Kataloğu Yayında! Bu Hafta İndirimde Neler Var?
MEB öğretmen atama tercihleri ne zaman başlıyor? Sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu 2024!
ODTÜ belirledi: İŞTE TÜRKİYE'NİN EN İYİ 20 ÜNİVERSİTESİ
29 Ekim'de ne oldu? Cumhuriyet nasıl ilan edildi?