hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okulun Eş Anlamlısı Nedir? Okul Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Okulun Eş Anlamlısı Nedir Okul Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkçe üzerinden her kelimenin mutlaka en az bir tane eş anlamlı karşılığı bulunur. Özellikle bu eş anlamlı karşılıklar Türk Dil Kurumu üzerinden ele alınır ve ifade edilir. Böylece amaca bağlı olarak farklı yerlerde değişik biçimlerde kullanılır. Hem tek başına hem de cümle içerisinde okul kelimesine karşılık olarak ise 2 farklı sözcüğün öne çıktığını söylemek mümkün. Yazılışları farklı ve anlamları aynı olarak bu sözcükler değişik yerlerde değerlendirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okulun Eş Anlamlısı Nedir?


    Eş anlamlı kelimeler aynı zamanda anlamdaş olarak da bilinir. Bu doğrultuda günlük yaşamda farklı yerlerde alternatif olarak eş anlamlı sözcükler birbiri yerine kullanılır. Okul kelimesine karşılık olarak ise 2 farklı sözcük bu konuda öne çıkmaktadır.

    - Mektep
    - Meslek

    Özellikle mektup kelimesinin okul sözüne karşılık olarak daha fazla değerlendirildiğini ifade etmek gerekir. Çünkü bu konuda meslek kelimesi eski dönemlerde daha fazla kullanılırdı. Günümüzde ise kişinin elinde tuttuğu zanaat ve deneyimi şeklinde anlatılır. Ancak her iki kelime okul sözüne karşılık değerlendirebilir.

    Okul Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Amaca göre değişik yerlerde okul kelimesine karşılık olarak kullanılabilecek iki sözcük bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit bu kelimeler mektep ile meslek sözcüklerdir.

    ‘’O bu sene mektebe başlıyor.’’

    ‘’O mesleğinde bir numaradır.’’

    Bu şekilde mektep ile beraber meslek kelimelerini okul sözüne karşılık olarak eş anlamlı şekilde değerlendirmek mümkün.

    Okul Ne Demek?

    Eğitim ve öğretim kurumlarının tamamı okul olarak ifade edilmektedir. Özellikle devlet bünyesinde öne çıkan Milli Eğitim Kurumları okul şeklinde anlatılır. Taşımış olduğu bu anlam ile beraber aynı zamanda mektep ve meslek sözcükleri eş anlamlı şekilde karşılık buluyor. Özellikle mektep kelimesinin günlük hayatta daha fazla eş anlamlı olarak değerlendirildiğini ifade etmek gerekir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow