hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenlik mülakat yerleri 2024 açıklandı mı? MEB sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezleri ilanı...

    Öğretmenlik mülakat yerleri 2024 açıklandı mı MEB sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezleri ilanı...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Öğretmen ataması başvurularının 20 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında tamamlanmasının ardından, adayların gözü kulağı artık sonuçların açıklanacağı tarih ve mülakat sürecinde. Sözleşmeli öğretmenlik atama duyurusunda sonuç tarihine yer verilmişti. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? İşte merakla beklenen o tarih.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman belli olacak? sorgulaması gündemde yer alıyor. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Adaylar ön başvuru işlemlerini ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerindeki formdan gerçekleştirildi. Milli eğitim bakanlığı 20 bin öğretmen ataması sözlü sınavları 20 ilde gerçekleştirilecek. Adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini e-Devlet ekranı üzerinden alabilecek. Adaylar sınava gireceği komisyon numarasını ise sınava giriş esnasında öğrenecek. Adayların sorulara sözlü olarak verdikleri cevaplar Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formuyla puanlanacak.

    ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak. Sözlü mülakatlar gerçekleştirildikten sonar e-Devlet ekranı üzerinden sonuçlara ulaşılabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow