hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak? MEB Kırtasiye yardımı 2023 ne kadar?

    Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak MEB Kırtasiye yardımı 2023 ne kadar
    expand

    Öğretmenlere sağlanan eğitim ödeneği her dönem başlangıcında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenli olarak ödeniyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlangıcına kısa bir süre kala, kırtasiye yardımı ödeme tarihi araştırılmaya başladı. Peki, öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman yatırılacak? MEB Kırtasiye yardımı 2023 ne kadar olacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmenler için kırtasiye desteği ödemeleri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere kırtasiye malzemelerinin temini için eğitim ödeneği desteği verilecek. Her yıl düzenli olarak öğretmenlere sağlanan bu destek için ödemenin ne zaman gerçekleştirileceği merak ediliyor.

    ÖĞRETMEN KIRTASİYE ÖDEMESİ NE KADAR?

    Resmi Gazete'de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararı ile yayımlanan bilgiye göre, öğretmenlere verilen öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl yüzde 2,5 oranında zam uygulanıyor. Buna bağlamda eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL’ye; 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkarılmıştı.

    Geçtiğimiz yıl eğitim ödeneğine ilişkin şu açıklamada şu ifadeler yer alıyordu;

    2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme'nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' bölümüne göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin; 2022'de 1325 TL, 2023'te 1400 TL olarak ödeneceği bildirildi. Yazıda, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda yer alan; öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce başlayanlara yüzde 75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara yüzde 50'si oranında yapılacağı ifadesi hatırlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖĞRETMEN EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) kadrolu ve ücretli öğretmenler için eğitim ödeneği ya da kırtasiye parasıyla ilgili henüz resmi bir duyuru gelmedi.

    EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca, hazırlık ödeneği; eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında, öğretmen unvanına sahip kadrolarda çalışan ve fiilen öğretmenlik görevini yürüten personele (ilköğretim, okul müdürleri, yardımcıları, cezaevi okullarındaki öğretmenler, yöneticiler, eğitim uzmanları ve eğitim uzman yardımcıları da bu kapsamda) tahsis edilen bir ödemedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow