Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru ve tercih başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen atama başvurusu son tarih 2021!
Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama başvuru tarihleri en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Başvuru tarihlerinin belirlenmesinin ardından öğretmen atama başvurusunun nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalar da hızlandı. Peki, Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen atama başvurusu son tarih 2021!
2021 öğretmen atama başvurusu ile ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde yapıldı. 20 bin öğretmen alımında sürecin nasıl olacağı yayımlanan kılavuz ile belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular, takvimde belirtilen süre içerisinde ilkatama.meb.gov.tr adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacak. Adayların kılavuzda belirtilen şekilde işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Atama işlemleri, “Ön Başvuru” ve “Tercih Başvurusu” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir.
Öğretmen atama başvuruları başladı mı?
Öğretmen atama ön başvuruları 15 Mart ve 26 Mart tarihleri aralığında yapılacak. Adaylar başvuru sistemine e-devlet kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak giriş yapacaklar.
Ön başvuru ve tercih başvurusu nasıl yapılır?
Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular, takvimde belirtilen süre içerisinde “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacaktır. Ön başvuru sürecinin tamamı elektronik ortamda gerçekleştirilecek; adaylar belge sunmak, başvurularını onaylatmak veya herhangi bir nedenle il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine gitmeyeceklerdir. Ön Başvuruya ilişkin kayıtların Ek-4 Takvim’de belirtilen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23:59:59) tamamlanması gerekmektedir.
ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Adaylar; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanları bakımından KPSSP121 puan türünden; Almanca, Arapça ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden; diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olan KPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava (2019 ve 2020) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı Elektronik Ön Başvuru Formuna otomatik olarak yansıtılacaktır.
Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana atanmak üzere ön başvuruda bulunabilecektir. Adayların ön başvuruda sisteme girdikleri iletişim bilgileri (cep telefonu, e-posta v.b), herhangi bir problemle karşılaşıldığında adayla iletişim kurmak açısından büyük önem arz ettiğinden, adayların bu bilgileri sisteme doğru ve eksiksiz girmeleri gerekmektedir.
Adaylar Elektronik Ön Başvuru Formuna güncel fotoğraflarını yükleyeceklerdir. Başvuruyu elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğü seçilecektir. Atamaya esas belgeler (mezuniyet belgesi veya diplomanın, varsa formasyon belgesinin, varsa denklik belgesinin ön ve arka yüzleri ile felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge v.b) taranarak elektronik ortamda aday tarafından sisteme yüklenecektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Öğretmen yer değiştirme/tayin başvuru tarihleri: MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman?
İBB BURSU BAŞVURU SONUÇLARI EKRANI | 2025 İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak, BUGÜN mü?
AUZEF sınav giriş belgesi sorgulama: AUZEF sınav giriş belgesi yayınlandı mı, sınav yerleri belli oldu mu?
17 Aralık okullar tatil mi? Kar tatili olan iller
AÖL sınav giriş belgesi sorgulama: Açık lise sınav yerleri 2024 açıklandı mı?