Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi nedir, ne işe yarar? Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) giriş!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu'nda Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) tanıtım törenine katıldı. Canlı yayında Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi’ni tanıtmasının ardından konuyla ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi nedir, nasıl giriş yapılır? İşte detaylar.
Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi ile ilgili bilgiler öğrencilerin ve öğretmenlerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yakın zamanda Öğrenci ve Öğretmen Destek Sisteminin kamuoyuna açıklanacağını duyurmuştu. Dün canlı yayında yeni sistemi tanıttı. İşte Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi hakkında bilgiler…
ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ NEDİR?
Öğrencilere istediği ders, ünite ve konudan sorular öğrencilere sorulmaktadır. Öğretmenler sistem üzerinden öğrencilere ödev gönderebiliyorlar. Öğrenciler derslerindeki ilerleme durumlarını kendileri de sistem üzerinden değerlendirebiliyorlar. Öğretmenler sistemin hazırladığı testleri veya kendi oluşturdukları testleri öğrencilere gönderebilecekler.
Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) Girişi
BAKAN ÖZER'DEN ÖDS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ÖDS'ye ilişkin, "Ortaokul ve lisenin tamamını kapsayan ve ilk kez herkese aynı kaynak değil bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ve uzun yıllardan beri eğitim camiasının da özlemle beklediği bir sistem." dedi. Bakan Özer, sistemin her ay yapılacak güncellemelerle çok daha ileri noktaya evrileceğini söyledi. Sistemin açık öğretim dahil tüm ortaokul ve lise öğrencilerine ve öğretmenlere açık olacağını bildiren Özer, "Bu sistemi aynı zamanda mezun olup YKS'ye girmek isteyen tüm öğrencilerimize de açacağız." dedi.
ÖDS ile bireyselleştirilmiş bir sistemle kazanım ölçme ve eksikliklerini telafi etme mekanizmasının ortaya konulduğunu belirten Özer, şöyle konuştu:
"Bugün itibarıyla açacağımız Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi ile yardımcı kaynakları bir faz daha farklı bir noktaya taşıyoruz. Bu sistemle öğretmenlerimiz, ilk kez hem okuldaki hem destekleme yetiştirme kurslarındaki süreçleri hem LGS, YKS ile ilgili performans süreçlerini bizzat takip edebilme imkanına kavuşmuş oldu. Öğretmenlerimiz, artık öğrencilere internet ortamında ödev gönderme, ödevleri alma, değerlendirme, eksikliklere göre yardımcı mekanizmalar üretebilme imkanına kavuşmuş oldu. İşte bu mekanizmayla özellikle okullar arası başarı farkının azaltılması, okullardaki eğitimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili eğitim sistemimizi yeni bir evreye taşımış olduk. Öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden gelecek olan yeni beslemelerle bu sistemi sürekli daha iyi noktaya taşıyacağız."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Öğretmenler Günü şiirleri... Kısa ve uzun, 2 ve 5 kıtalık Öğretmenler Günü şiiri
TÖDER deneme sınavı sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
AUZEF sınav sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
MEB ortak sınav sonuçları belli oldu mu? 6. ve 10. sınıf ortak sınav sonucu e-Okul ekranı!
Sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu: MEB sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 2024 ne zaman?