Milli İstihbarat Akademisi yüksek lisans ve doktora şartları neler?
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, MİT'in 97'inci kuruluş yıl dönümünde MİT Akademisi’nin kurulacağını kamuoyuyla paylaştı. Milli İstihbarat Akademisi'nin bu yıl öğrenci alımına başlayacağının duyurulmasının ardından ilgisi olanlar detayları araştırılyor. 9 Şubat 2023 tarihinde kuruluşu gerçekleşen Milli İstihbarat Akademisi, 6 Ocak 2024 tarihi itibarıyla faaliyetine başladı. Akademi’de yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler, diğer üniversitelerde olduğu gibi akademik tez çalışmalarını tamamlayarak mezun olmaya hak kazanacak. Mezun öğrenciler özel sektör, akademi ya da devlet kurumlarında çalışabilecek. Ayrıca Akademi’den alınan diplomanın YÖK tanınırlığı olacak. Peki, Milli İstihbarat Akademisi yüksek lisans ve doktora şartları neler? İşte detaylar Neşe Akbaş'ın haberinde.
2024 yılı güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci almaya başlayacak olan Milli İstihbarat Akademisi başvuru tarihleri, şartları gündemde yer alıyor. Başvuru takvimi ve süreci nisan ayı içerisinde Akademi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Bu akademi, eğitim ve araştırma olmak üzere iki ana alanda faaliyet gösteriyor. Eğitim faaliyetleri, özellikle enstitülerde sunulan programlar aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Araştırma merkezleri, bilimsel çalışmalar, çalıştaylar, sempozyumlar ve diğer akademik etkinlikler için ayrılmış alanlar olarak hizmet verecek. Akademi kapsamında yalnızca yüksek lisans ve doktora programları sunulacak. Programlar, kendi özgün ders müfredatlarına sahip olacak ve öğrenciler, istihbarat, güvenlik çalışmaları, metodolojileri ve analizlerin yanı sıra felsefe, sanat ve sinema gibi vizyon dersleri arasından seçim yapabilecekler.
MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ŞARTLARI NELER?
Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve başvuru koşullarını karşılayan herkes Akademi’deki lisansüstü programlara başvurabilecek. Akademi, üniversite modeliyle işleyecek bir yapıda faaliyet gösterecek olup, dersler alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek. Adaylar, Akademi çatısı altında sunulan çeşitli programlara başvurabilecek. Bu programlar arasında istihbarat, güvenlik, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka, veri analitiği gibi alanlar bulunuyor. Bu eğitimler, ilgili alanlarda uzmanlaşmak isteyen adaylara yönelik tasarlanmıştır.
MİLLÎ İSTİHBARAT AKADEMİSİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KPSS ortaöğretim tercihleri 2024 ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM tercih kılavuzunda!
29 Ekim’de ne oldu? Kısaca Cumhuriyet nasıl ilan edildi?
Anadolu Üniversitesi (AÖF) kayıt yenileme 2024 son tarih ne zaman?
Zitvatorok Antlaşması Nedir, Önemi Nedir? Zitvatorok Antlaşması Ne Zaman, Kimler Arasında İmzalanmıştır?
BESYO kayıt tarihleri 2024: BESYO (ÖZYES) kaydı ne zaman, nasıl yapılır?