hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Medeni Zıt Anlamlısı Nedir? Medeni Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Medeni Zıt Anlamlısı Nedir Medeni Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Medeni kelimesi her alanda kullanıma uygun olan bir kelimedir. Bu kelimenin zıt anlamını bilmek daha kaliteli cümleler kurmak için gerek kabul edilir. Medeni kelimesinin zıt anlamlısı ilkel demektir. Ayrıca barbar kelimesi de medeni kelimesinin zıt anlamlısı olarak kullanılıyor. Zıt anlamlı kelimeler oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Medeni kelimesi de en çok kullanılan zıt anlamlı kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimenin zıt anlamlısı ilkel ve barbar kelimeleridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Medeni Zıt Anlamlısı Nedir?

    Medeni kelimesi yaygın olarak kullanılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin sık kullanılan zıt anlamlısı ise ilkel kelimesidir. Ayrıca barbar kelimesi de ilkel kelimesi gibi medeni kelimesinin zıt anlamlısı olarak kullanılır. Zıt anlamlı kelimeler birbirlerinin tam tersi anlam ifade eden kelimeler demektir.

    Medeni Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Medeni kelimesinin zıt anlamlıları barbar ve ilkel kelimeleridir. Bunların yanı sıra geri ya da geri kalmış kelimeleri de medeni kelimesinin zıt anlamlıları olarak kullanılmaktadır. Kısacası medeni kelimesinin zıt anlamlıları barbar, ilkel ve geri kelimeleridir.

    Medeni Ne Demek?

    Medeni kelimesinin anlamlı kibar, görgülü, nerde nasıl davranacağını bilen demektir. Terbiyeli kelimesi de medeni kelimesine karşılık gelmektedir. Ayrıca uygar kelimesi de medeni kelimesi ile aynı anlama sahiptir. Bunların yanı sıra eski zamanlarda medeni kelimesi şehirli anlamında kullanılmaktaydı. Günümüzde de kimi yerlerde bu anlamda kullanılmaya devam etmektedir.

    Medeni Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

    Medeni kelimesi hemen hemen her alansa kullanılan bir kelime türüdür. Saygılı ve görgülü kişileri tarif ederken medeni kelimesi sıklıkla kullanılır. Ayrıca terbiyeli kişilere de medeni kişiler denmektedir. Uygar olan kişiler aynı zamanda medeni kişilerdir. Nazik olan ve kibar davranan kişiler medeni kişiler olarak öne çıkmaktadır.

    Çocuklarınızı medeni bir birey olarak yetiştirmelisiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow