hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB'den öğrencilere yaz okulu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Öğrenciler karnelerini aldı, 14 Haziran itibariyle okullar yaz tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenciler için yaz okulu açacak. İlkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere dört alanda ücretsiz yaz okulları 1 Temmuz'da başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karneler alındı, yaz tatili başladı. Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere dört alanda ücretsiz yaz okulları açılacak. Yaz okulları 1 Temmuz'da başlayıp 29 Ağustos'ta tamamlanacak.

    MEBden öğrencilere yaz okulu

    Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak.

    MEBden öğrencilere yaz okulu

    Yaz okullarında öğrencilere farklı seçenekler sunulacak. Öğrenciler, en fazla 2 alanda ders seçebilecek. "Spor" alanını seçecek öğrencilere atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, satranç tercihleri sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEBden öğrencilere yaz okulu

    "Görsel sanatlar" alanında ise resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık seçilebilecek. "Müzik" alanında gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika alternatifleri olacak.

    MEBden öğrencilere yaz okulu

    "Bilişim" seçecek öğrenciler için ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda doküman hazırlama ve bilgisayara giriş dersleri olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow