MEB Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih tarihleri 2022...
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler atama tercih tarihlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre atama tercih tarihleri duyuruldu. Peki, MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
Millî Eğitim Bakanlığınca 20 bin öğretmen alımına ilişkin yapılan sözlü sınav sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Sözlü sınav sonuçları 16 Ağustos’ta e- Devlet sistemi üzerinden erişime açıldı. Şimdi ise yeterli puana sahip olan adaylar atama tercihi yapacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıklamıştı. Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu. Öğretmen ataması branş dağılımı, taban puan ve kontenjanları listesi http://www.meb.gov.tr/ üzerinde yer alan atama kılavuzundaki bilgiler ile de öğrenilecek.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN?
MEB Sözleşmeli öğretmenlik tercih tarihleri 2022 açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atama tercihleri 27-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 1 Eylül 2022'de açıklanacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
2. Kurum tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir.
3. Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-4 Takvim'de belirlenen tarihin son günü saat 16.00'ya kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir.
4. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.
6. Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
7. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.
8. Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MSÜ 2025 son başvuru tarihi! MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne zaman?
TAKDİR TEŞEKKÜR (ORTAOKUL-LİSE) HESAPLAMA 2025: Takdir teşekkür kaç puanla alınır? 85 takdir mi, teşekkür mü?
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA 2025: AÖF sınav yerleri nasıl sorgulanır?
2025-MEB EKYS başvuru kılavuzu: EKYS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
AUZEF SINAV SONUÇLARI TARİHİ 2025 | AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi tarihte? Gözler İstanbul Üniversitesi'nde!