Liyakat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Liyakat Sahibi Kime Denir?
![Liyakat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Liyakat Sahibi Kime Denir](https://image.cnnturk.com/i/cnnturk/75/740x416//62156423d265a220b4f558b3.jpg)
Liyakat kelimesinin anlamı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Özellikle de bu kelimenin TDK sözlük anlamı internette sıkça araştırılıyor. Son günlerde, liyakat kelimesi çok sık kullanılıyor. Özellikle de “yönetimde liyakat esas alınmalıdır.” şeklinde sıkça duyduğumuz bir kelimedir.
Liyakat Ne Demek?
Liyakat, Arapça kökenli bir kelimedir. Liyakat, layık olmak anlamına gelir. Türkçe anlamı üzerinden de uygun olmak, yakışmak ya da yaraşmak anlamlarında sıkça kullanılır. Özellikle de son zamanlarda yazılı basında ve televizyonda sıkça duyduğumuz bu kelime bu anlamlar üzerinden değerlendirilir.
Liyakat sahibi olmak ise, herhangi bir konuma ya da duruma layık olmak anlamına gelir. Özellikle de devlet içinde ya da bir şirket alanında Liyakat kelimesini cümle içinde anlamlandırmak mümkündür.
Liyakat TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne göre Liyakat kelimesi, değerli, iş bilmek ve ehli olmak anlamları taşır. Örneğin, Liyakat göstermek bir işte başarı göstermek anlamına da gelir. Herhangi bir işe uygun, yetenekli ve elverişli olmak Liyakat sahibi olmak anlamına da gelir.
Liyakat, bir kişinin ona verilen işi ya da amacı üzerinden o işe yeterliliğini, bağlılığını ve uygunluğunu ve yaraştığını gösteren bir tabirdir. Liyakat göstermek ise, bir işte başarı göstermek anlamı taşır. Türk Dil Kurumu’na göre, Liyakat kelimesine bakıldığı zaman iş bilir, ehli olmak ve değerli anlamları taşır.
Liyakat Sahibi Kime Denir?
Liyakat sahibi olmak, bir işe uygun olmak, yeterli olmak ve layık olmak anlamına gelir. Aynı zamanda bu kelime yaraşıklık anlamında da sıkça kullanılır. Bu söz özellikle de devlet ve şirket içinde işine bağlılık, yeterlilik gibi konuları nitelemek için sıkça kullanılır. Liyakat sahibi olmak, kişinin bulunduğu işe ve konuma layık olmak anlamını taşır. Liyakat sahibi; liyakatli, yetenekli ve bir işin gerçekleştirilmesine de elverişli anlamına gelir.
Örneğin, liyakat göstermek bir işte başarı göstermek anlamına da gelir. Herhangi bir işe uygun, yetenekli ve elverişli olmak Liyakat sahibi olmak anlamına gelmektedir. Devlet dairelerinde ve büyük şirketlerde genellikle liyakate göre işe alım gerçekleştirilir. Pek çok mülakatta ise, adaylara liyakat ile ilgili soru yöneltilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 6 Şubat Bugün Okullar Tatil Mi? 6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümü...
İstanbul’da Okullar Tatil Mi? 5 Şubat İstanbul Kar Yağışı Okullar Tatil Mi? Gözler İstanbul Valiliğinde
MSÜ GEÇ BAŞVURU TARİHİ VE ÜCRETİ: MSÜ geç başvuruları 2025 ne zaman yapılacak?
2025 BİLSEM sonuç tarihi: BİLSEM ön değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
Yurt Time Başvurusu 2. Dönem Başvuruları Ne Zaman? KYK Yurt-Time 2. Dönem Başvuruları İçin Gözler GSB'de!