Bugün Okullar Tatil Mi? 5 Şubat Kar Yağışı Nedeniyle Hangi İllerde Okullar Tatil? İstanbul, Ankara, Konya, Nevşehir, Kayseri, Adıyaman Okullar Tatil Mi, Kar Tatili Var Mı?

Bugün okullar tatil mi merak ediliyor. Yurt genelini etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği sorgulanıyor. Megakent İstanbul’da okullar tatil mi, Kayseri okullar tatil mi ve Ankara okullar tatil mi sorularının yanıtları araştırılıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle okul tatil haberleri peş peşe geliyor. Bu nedenle öğrenciler ve veliler de yaşadıkları ildeki tatil durumunu sorguluyor. Peki, bugün okullar tatil mi? 5 Şubat okullar tatil mi? İstanbul, Ankara, Kayseri, Adıyaman okullar tatil mi, kar tatili var mı?
5 Şubat kar tatili olan iller için valilik açıklamaları kontrol ediliyor. 6 Şubat nedeniyle Adıyaman’da okullar tatil edilmişti. Kayseri Valiliği, İstanbul Valiliği, Ankara Valiliği başta olmak üzere kar yağışı olan illerden kar yağışı okullar tatil mi ve 5 Şubat okullar tatil mi sorularının yanıtı bekleniyor. Nevşehir, Konya, Kayseri, Samsun, Aksaray ve Sivas’ta kar yağışı etkili olurken, İstanbul'un da bazı kesimlerinde kar yağışı başladı.
Yurt genelini etkisi altına alan Sibirya soğuk hava dalgası nedeniyle bir bir okul tatil haberleri geliyor.

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. İstanbul’da okulların tatil olup olmadığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. İstanbul Valiliği’nden İstanbul’da okullar tatil mi konusuyla ilgili bir açıklama geldiğinde detayları haberimizden bulabilirsiniz.

Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Nevşehir genelinde gerçekleşen kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim öğretime bir (1)gün ara verildi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda oluşabilecek risk ve tehlikelere karşı tedbir amacıyla, köylerimizden ve beldelerimizden taşımalı eğitim yolu ile okullarımıza erişimi sağlanan temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri için eğitim-öğretime 5 Şubat 2025 Çarşamba günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Konya'nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim öğrencileri için eğitime bugün ara verildi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, gün içinde yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi beklendiği ifade edildi. Açıklamada:
"Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak Hadim ve Güneysınır ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitim gören öğrenciler için bugün eğitim öğretime ara verildi." ifadelerine yer verildi.

Kayseri, Aksaray ve Sivas’da kar yağışı etkili olsa da, bu iller için Valilikler tarafından tatil açıklaması henüz yapılmadı.

Giresun Alucra ilçesinde tüm okullarda Şebinkarahisar ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullara 1 gün süre ile ara verildi.

Geçtiğimiz gün Adıyaman’da 6 Şubat’ta okulların tatil edildiği açıklanmıştı. Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamada, 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ziyareti sebebiyle eğitim öğretime bir (1) gün ara verildiği açıklandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde etkili olan kar yağışı nedenilye bazı mahallelerde eğitim ve öğretime 2 gün süre ile ara verildi.
Canlı Anlatım Özeti
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YÖKDİL SONUÇ SORGULAMA 2025: ÖSYM YÖKDİL sonuçları nasıl, nereden sorgulanır?
YDS/1 SINAV SÜRESİ BİLGİLERİ: YDS 1 ne zaman yapılacak, saat kaçta başlayacak?
AÖF KAYIT YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?
En saygın üniversiteler! Türkiye'den listeye tek biri girebildi
ALES/1 BAŞVURU TARİHLERİ ÖSYM: ALES başvuruları 2025 ne zaman başlıyor?