hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseye geçişte danışmanlık hizmeti: Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Liselere geçiş sınavının sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin lise tercih maratonu başladı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde tercih danışmanlığı hizmetini devreye aldı. Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? Okul sıralaması nasıl yapılmalı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liselere geçişte artık son düzlüğe girildi. Sınav sonuçları açıklanan öğrenciler tercih için araştırmalar yapmaya başladı.

    Milli Eğitim Bakanlığı da bu kapsamda 81 ilde yaklaşık 1 milyon öğrenci için tercih danışmanlığı hizmetini devreye aldı. Öğrenciler aileleri ile birlikte okullara giderek, tercih danışmanları ile istişare edebilecek.

    TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

    Tercih Danışmanı Derya Çakır konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    “Öğrenci okul başarı puanını baz alarak, özellikle yerel yerleştirmede bunlara dikkat etmek zorunda. Kendi okul türlerinden 3’den fazla tercih yapamıyor yani 3 tane Anadolu lisesi seçebiliyorlar Dördüncüyü seçemiyorlar. O yüzden 'Seçecekleri okul onlara uygun mu? İhtiyaçlarına uygun mu?' sorularını belirlemek zorunda. Merkezi yerleştirmede kendi aldıkları yüzdelik dilimlerine uygun tercih yapmak zorundalar. Çok üstünde, çok altında tercih yaptıklarında ya da ulaşımı zor yerleri seçtikleri zaman bu kendileri içinde aileleri içinde zor olabiliyor. O yüzden mutlaka merkezi yerleştirmede yüzdelik dilimleri çok önemli”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tercih dönemi 17 Temmuz’a kadar sürecek. Öğrencilerin hangi liseye gideceği ise 22 Temmuz günü netlik kazanmış olacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow