hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 LGS tercih sonuçları açıklandı! MEB LGS tercih sonucu sorgulama ekranı - Tercih sonuçlarına nerden bakılır?

    2024 LGS tercih sonuçları açıklandı MEB LGS tercih sonucu sorgulama ekranı - Tercih sonuçlarına nerden bakılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları için beklenen gün geldi. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği sonuçlar, MEB'in resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler ve veliler, LGS sonuçlarını nasıl sorgulayacakları, sonuçların ne anlama geldiği ve sonrasında atılacak adımlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte MEB LGS tercih sonucu sorgulama ekranı detayları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS sonuç sorgulama meb.gov.tr ekranı sabah saatlerinden bu yana yoğun olarak aratılıyor. Tercih işlemlerinin 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında tamamlanmasının ardından LGS yerleştirme sonuçları beklenmeye başladı. Milyonlarca öğrenci ve velileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan LGS tercih sonuçlarına odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı yerleştirme işlemlerini merkezi sınav puanına göre veya yerel yerleştirme göre yapacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullar puan üstünlüğü ve adayların tercihlerine göre yerleştirilecek. Yerel yerleştirmelerde ise öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve devamsızlık sayısı belirleyici olacak.

    LGS TERCİH SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI!

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2024 LGS tercih kılavuzunda yerleştirme sonuçlarının 22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılacağı duyuruldu. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Öğrencilerin yüzde 96.21’i tercihlerine yerleşti. LGS tercih sonuçları ekranında adayların yerleştirildikleri okullar yer alacak. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için ek tercih hakkı verilecek. Öğrenciler ek tercihlerde dolmayan kontenjanları tercih edebilecek. 

    LGS Sonuçlarına Nereden Bakılır? LGS Sorgulama Adımları

    LGS sonuçlarını sorgulamak için öğrenciler ve veliler şu adımları izleyebilir:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB Resmi Web Sitesi: LGS tercih sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Siteye girdikten sonra, sonuç sorgulama ekranına yönlendiren bağlantıya tıklamak yeterli olacak. Anasayfada veya ilgili bölümde “LGS Tercih Sonuçları” veya “Sınav Sonuçları” sekmesine tıklayın.

    e-Okul Sistemi: LGS sonuçları ayrıca e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de sorgulanabilir. Sisteme giriş yapmak için öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası gerekmektedir.

    Mobil Uygulamalar: MEB’in resmi mobil uygulamaları üzerinden de sonuçlara erişim sağlanabilir. Uygulamayı indirerek öğrenci bilgilerini girmek, sonuçların görüntülenmesi için yeterli olacaktır.

    LGS 2024 SONUÇ SORGULAMA EKRANI MEB.GOV.TR

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow