hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK Burs başvurusu 2020 ne zaman? KYK Burs Başvuruları başladı mı? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

    KYK Burs başvurusu 2020 ne zaman KYK Burs Başvuruları başladı mı KYK burs başvurusu nasıl yapılır
    expand

    YKS tercih sonuçları açıklandıktan sonra üniversiteli olan adaylar KYK burs başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Üniversiteli olmanın sevincini yaşayan adaylar KYK burslarına nasıl başvuru yapıldığını merak ediyor. KYK burs başvuru tarihi araştırılıyor. Peki ama KYK burs başvuruları ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlerdir merak edilen üniversite yks yerleştirme sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz bir üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunu araştırmaya başladı.

    KYK burs başvuruları ne zaman yapılır?

    KYK burs ve yurt başvuruları hakkında Kredi Yurtlar Kurumu'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Geçen yıl burs başvuruları 16 Ekim'de, yurt başvuruları ise 19 Ağustos'ta başlamıştı. Bu sene burs başvurularının ekim ayının ilk haftasında yurt başvurularının ise eylül ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

    KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

    TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet’e giriş yapan öğrenciler arama kısmına burs / öğrenim kredisi başvurusu yazarak ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili hizmet sayfasına tıklayarak başvurularda ilk aşamaya geçebilirler.

    Adaylar bu sayfada sırasıyla şu aşamaları doldurmak zorundalar; Başvuru bilgileri, kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, adres bilgileri, özel durum bilgileri, aile bilgileri ve Ziraat Bankası ürün başvurusu. Tüm bu aşamalarda adaylar kendilerinden istenilen bilgileri doldurduktan sonra başvurularını tamamlayabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER KİMLER?

    Şehit bekar ise kardeşi, şehit evli ise çocuğu, gazi bekar ise kendisi, evli ise çocukları
    Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzeri engelli olduğuna ilişkin rapor sahibi olanlar
    Anne ve babası vefat etmiş olanlar
    Lise ve dengi öğrenimlerini T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında / sevgi evlerinde barınarak tamamlayanlar, 5395 Sayılı Kanuna göre koruma altına alınan öğrenciler
    Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar
    “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış (amatör milli) yüksek öğretim öğrencilerinden T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından milliliği teyit edilen öğrenciler
    2019-2020 öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sonucuna göre sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrenciler
    KYK başvuruları hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow