Küs İle Biten Kelimeler Listesi! Sonunda Küs Olan 3, 4, 5, 6, 7 Harfli Kelimeler...
Türkçe yapısı gereği oldukça etkili ve yaygın bir dildir. Türkçede yer alan birçok kelime, gün içerisinde birçok anda kullanılmaktadır. Türkçede yer alan ve kullanılan kelimelerin anlamlarını da bilmek ve doğru kullanmak oldukça önemlidir. Kelimelerin anlamlarını bilmeyenler ise hemen internet üzerinden bu kelimeleri, anlamlarını ve kullanım örneklerini araştırarak öğrenirler. Bu kelime gruplarından biri de son harfi küs olan kelimelerdir.
Küs ile Biten Kelimeler Listesi!
Türkçede yer alan ve sonu küs ile biten kelimeler oldukça merak edilir. Aynı zamanda bu kelimelerin anlamlarını öğrenmek isteyenler de oldukça fazladır. Türkçede yer alan ve sonu küs ile biten kelime sayısı yalnızca 4'tür. Bunlar üç harfli, altı harfli ve sekiz harfli kelimelerden oluşur. Bazıları günlük hayatta sık kullanılan ve anlamları bilinen kelimeler olsa da bazıları da çok bilinmeyen ve yaygın olmayan kelimelerdir. Aynı zamanda halk arasında yanlış hitap edilen ya da anlamı yanlış bilinen kelimeler de vardır. Bunları düzeltmek için kelime anlamları ve yazılışları doğru şekilde öğrenilmelidir.
Sonunda Küs Olan 3, 4, 5, 6, 7 Harfli Kelimeler
Sonunda küs olan kelimelerin listesi herkes tarafından internetten aranır. Bu kelimeler aşağıdaki gibidir:
Küs: Kelimenin kendisi olan küs, birisi ile dargın olma ya da artık tüm ilişkiyi bitirerek artık görüşmeme anlamını ifade eder.
Abaküs: Özellikle ilkokul çağındaki çocukların kullandığı, toplama ve çıkarma yapmalarını sağlayan aritmetik bir alettir.
Menüsküs: Dizin önemli bir yapısı olan menüsküs, dizin sabit hareketini sağlayan ve korunmasını sağlayan oldukça önemli bir yapıdır.
Menüsküs: Menisküs olarak bilinen kelimenin halk arasında söylenen halidir.
Buradan da anlaşılabildiği gibi kelimelerin bazıları gerçek hayattan bilinirken, bazıları da hiç bilinmeyebilir. Bunun dışında bir de anlamı bilindiği halde halk arasında yanlış ifade edilen ve ağızda şekil değiştiren kelimeler olabilir. Tüm bunların anlamlarını öğrenerek ve bilerek Türkçe kullanımı hem daha etkili hem de daha doğru olacaktır. Özellikle herhangi bir resmi ya da bilimsel yazı ve konuşmalarda kelimelerin anlamlarına göre doğru kullanılması ve ifade edilmesi de oldukça önem teşkil eder.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 BİLSEM sonuç tarihi: BİLSEM ön değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
Yurt Time Başvurusu 2. Dönem Başvuruları Ne Zaman? KYK Yurt-Time 2. Dönem Başvuruları İçin Gözler GSB'de!
ATA AÖF Bütünleme Sınavı Ne Zaman? ATA AÖF sınav takvimi 2025…
2025 AGS'de neler değişti? Akademik Giriş Sınavı (AGS) ile ilgili bilgiler...
MSÜ 2025 son başvuru tarihi! MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne zaman?